Toxo: CCOO accepta l'eliminació de les subvencions sindicals

El secretari general del sindicat CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha negat que hi hagi intenció de convocar des dels sindicats protestes contra un immediat govern del PP, després de la seva victòria en les eleccions generals del 20N: "A l'hivern fa fred al carrer", ha dit amb ironia. Toxo ha advertit que en democràcia "no hi ha xecs en blanc" i ha anunciat que demanarà al futur president del Govern, Mariano Rajoy, l'obertura d'un procés de diàleg i s'ha oposat a mesures com el contracte únic o la retallada del sou dels funcionaris.

Toxo ha anunciat que en la tarda d'aquest dijous sortirà del Consell Confederal del sindicat una proposta de diàleg adreçada al Partit Popular. La proposta es fa extensible també a la patronal.

Creuen que cal actuar, encara que pensa que cal emprendre reformes fiscals i financeres abans que laboral o de la negociació col · lectiva, com proposa CEOE.

A més, atesos els indicadors econòmics i les previsions de creixement creu que la situació d'atur pot ser encara més greu. "El risc que torni a créixer la desocupació és molt greu".

"No hi ha xecs en blanc"


El secretari general de CCOO ha advertit que en democràcia "no hi ha xecs en blanc", ha anunciat que demanarà al futur president del Govern, Mariano Rajoy, l'obertura d'un procés de diàleg i s'ha oposat a mesures com el contracte únic o la retallada del sou els funcionaris.

A més, el dirigent de CCOO no s'ha mostrat contrari a que s'eliminin les subvencions sindicals per l'escassetat actual de recursos, però ha alertat contra aquells que, després d'aquesta petició, el que busquen és debilitar institucions tan importants com les sindicals.

En tot cas, ha explicat que actualment els sindicats estan funcionant sense les subvencions, ja que les assignades per a 2011 no els han estat pagades encara.
Font:http://noticies.sirius.cat/2011/11/toxo-ccoo-accepta-leliminacio-de-les.html