Acord del grup parlamentari IU/ICV-EUiA/CHA: 'La izquierda plural'

Les forces polítiques d’Izquierda Unida, Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i Chunta Aragonesista han arribat a un acord inicial per a constituir un Grup Parlamentari en el Congrés amb el nom d’IU, ICV-EUiA, CHA: La Izquierda Plural. Qüestions especialment sensibles per a ICV-EUiA i CHA, com la visibilitat de la pluralitat en els grans debats de l’Estat i el reconeixement de la singularitat política en el treball parlamentari, es desenvoluparan en un Reglament de Funcionament del Grup Parlamentari a tancar el gener vinent

La direcció del Grup estarà formada per dues persones d’IU, dues d’ICV-EUiA i una de CHA.

La relació de portaveus:

Cayo Lara, president-portaveu
José Luis Centella, portaveu adjunt primer
Joan Coscubiela, portaveu adjunt segon
Joan Josep Nuet, portaveu adjunt tercer
Chesús Yuste, portaveu adjunt quart

En la Diputació Permanent es nombraran els membres titulars i suplents que corresponguin segons l’ordenació anterior de portaveus.

En les qüestions que afecten Catalunya, la coalició ICV-EUiA gestionarà el posicionament polític. Així como CHA ho farà respecte les qüestions que afecten a Aragó.

IU, ICV-EUiA i CHA participaran amb veu pròpia en el debat d’investidura.

També s’ha acordat la participació plural en les reunions amb el Cap d’Estat i el President del Govern.

Qüestions especialment sensibles per a ICV-EUiA i CHA, com la visibilitat de la pluralitat en els grans debats de l’Estat i en el reconeixement de la singularitat política en el treball parlamentari, es desenvoluparan en un Reglament de Funcionament del Grup Parlamentari. Per aquest motiu "ens emplacem a continuar dialogant i treballant per assolir un acord durant les primeres setmanes de gener de 2012".

EUiA torna a cedir

Abans d'aquest acord definitiu, l'executiva federal d'IU va aprovar per majoria (amb el vot en contra de Llamazares i del seu grup, Izquierda Abierta, i de Diosdado Toledano): Un president-portaveu (Cayo Lara) i quatre portaveus adjunts: José Luis Centella (PCE), que faria les vegades de coordinador del grup, Joan Josep Nuet (EUiA), Joan Coscubiela (ICV) i el propi Llamazares, qui va refusar el càrrec per considerar-lo una "humiliació".

Ara Coscubiela, qui ahir va amenaçar amb anar al Grup Mixt, ocuparà el lloc que li pertocava a Nuet (EUiA) i el CHA el rebutjat per Llamazares.
Etiquetes de comentaris: , ,