Anonymous ataca Statfor, la 'CIA a l'ombra'

Anonymous ha atacat la pàgina web de Strategic Forecasting, Inc, més conegut com Stratfor, una companyia privada global d'intel·ligència amb seu a Texas (Estats Units). L'empresa, que s'atribueix funcions d'intel·ligència estratègica i tàctica, anàlisi de seguretat corporativa i geopolítica, és anomenada pels mitjans de comunicació com "una CIA en ombra '. Entre la seva llista de clients figuren les 500 grans empreses nord-americanes i agències internacionals governamentals.

En un comunicat difós aquest dissabte Stratfor va fer als seus clients un regal de nadal molt amarg en confirmar que la seva pàgina web havia estat atacada, sense facilitar més detalls. A aquestes hores el seu lloc segueix inaccessible, mentre que la companyia, amb ajuda de les forces de ordre de EUA, Està investigant els fets.

"S'adonen vostès de l'absurd que suposa que # Stratfor simplement tancament del tot durant 2 dies?", Comenta Anonymous a través del seu compte a Twitter. El grup sosté que va violar els servidors de Stratfor i es va apoderar d'unes 200GB d'informació confidencial, inclosa la llista completa de clients de la companyia, tant d'entitats jurídiques com d'individus, els nombres de les seves targetes de crèdit i la seva correspondència electrònica. Per si no fos poc, el grup de hackers va deixar un 'record' a la 'portada' de la pàgina web de l'empresa, que apareix convertida en propietària de vaixells d'entreteniment. Una part de la informació 'hackejada' ja és accessible a Internet.

Aquest dissabte Anonymous s'ha mostrat molt actiu al llarg de tot el continent americà. Poques hores abans de la Nit de Nadal, va assaltar a la pàgina web del partit governant de Mèxic, PA (Partit Acció Nacional) i de la seva sucursal a Sinaloa. Altres dels seus blancs van ser la Confederació Patronal de la República Mexicana (COPARMEX), un sindicat patronal d'afiliació voluntària, la major companyia panificadora mexicana Bimbo i l'oficina de la UNESCO a Mèxic. Cap dels afectats es va pronunciar de manera pública sobre l'atac.

Aquest Nadal el grup també ha llançat un atac contra el lloc web de la campanya televisiva de donació Teletón, a Colòmbia, que busca recursos per beneficiar a la comunitat discapacitada del país i ampliar la xarxa de centres de rehabilitació. A la seva pàgina d'inici han penjat un missatge d'advertència sobre el mal ús dels diners recaptats: "Esperem honestedat amb els diners recaptats. Som Anonymous fent un toc d'atenció a les irregularitats trobades en els diners recaptats en la teleton.co. Els estarem vigilant".