Barcelona diu SÍ a la República del poble, NO a les retallades socials de CiU i de la burgesia catalana

Aquest 14 d'abril commemorem el 80 aniversari de la proclamació de la II República a la Plaça de Sant Jaume (el veritable nom de la qual és, en realitat, Plaça de la República). Hem coincidit, per un d'aquests atzars de la vida, amb els actes de protesta promoguts per les organitzacions sindicals contra les brutals retallades socials en la Sanitat pública realitzats pel govern neoliberal que dirigeix Artur Mas, fidel servidor de l'alta burgesia catalana. Milers i milers de metges, infermers i altres professionals es van unir amb els centenars de republicans presents a la plaça en defensa de la sanitat pública catalana.

Dalt de la Tribuna Republicana es van escoltar les veus dels representants sindicals, que no només defensaven els drets laborals dels treballadors de la salut, sinó abans de res el futur de la sanitat pública catalana, a la qual es vol destruir en benefici de les mútues privades, quina patronal està present al govern de Mas. Per això, com a republicans, ens sentim molt orgullosos d'haver col·laborat en aquesta històrica lluita en defensa de la sanitat pública, la de tots, enfront de la voracitat de les mútues privades que defensen una sanitat de pagament, elitista i excloent.


Per la Tribuna Republicana van desfilar a més a més altres qüestions relacionades amb l'actualitat política i social actual: Arcadi Oliveres va realitzar una impressionant denúncia de la guerra imperialista contra Líbia i Manel Márquez, fundador de la pàgina web d'esquerres Kaos en la Red, va desemmascarar la bruta campanya televisiva que busca associar falsament a aquesta pàgina amb la violència i el terrorisme per fer callar la veu d'aquest mitjà alternatiu. També va haver-hi emotius records per a les conquestes socials durant la II República, especialment per als drets de les dones i el laïcisme. La música popular i combativa va posar punt final a la millor commemoració de la II República que recordem.



En la Plaça de la República ens vàrem trobar, en un ambient fraternal, solidari i combatiu, republicans de diverses associacions i militants d'alguns partits d'esquerres que entenen que sense República mai més hi haurà progrés ni drets socials en aquest país. Pel fet de trobar-nos i fondre'ns els republicans, una part de l'esquerra, i els treballadors en el mateix espai públic, hem multiplicat la nostra força de forma conjunta: aquesta és l'experiència que des de Ciutadans per la República ens comprometem a transmetre a aquells que per una raó o una altra no van estar presents, amb l'objectiu que l'any proper encara hagin més companys en la Plaça de la República, i ens trobem units, fraternalment i sense sectarismes, en la lluita per la III República.


Per a la nostra associació l'ensenyament està ben clar: unitat, República, esquerra i drets socials han de tornar a fondre's, ja que aquell 14 d'abril van néixer com un únic cos. Va ser la República la que va unificar a l'esquerra i va ser l'esquerra la que des del Parlament republicà va possibilitar les conquestes socials i també les conquestes nacionals de Catalunya, Euskadi i Galícia, i també va ser l’esquerra qui va defensar a la República dels atacs de la dreta i el feixisme. Només amb la unitat dels republicans i d'aquests amb l'esquerra més conseqüent tornarem a tenir justícia, solidaritat, democràcia i drets socials al nostre país.



Felicitem a tots aquells companys i companyes i associacions que van fer possible el gran èxit d'aquest 80 Aniversari, un èxit que ens apropa una mica més a la III República.

Visca la República!!!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.