Tinduf es regira de desesperació

La població de Tinduf està exigint una resposta i ha començat a organitzar-se al marge del Polisario.

Txema Santana
Guin Guin Bali

Mentre el Marroc avança en el seu bloqueig informatiu i atac contra la població sahrauí a l'oest del mur que divideix el Sàhara Occidental, la població resident a Tinduf comença a cansar de la "passivitat" del Front Polisario davant del que està passant. Diverses fonts confirmen que la població de Tindouf està exigint una resposta i ha començat a organitzar-se al marge del Polisario.

"El que està passant a El Aaiun és una massacre", diu Brahim, un dels sahrauís residents a Tinduf amb els que hem parlat. Segons ens relaten, grups de residents en els "territoris alliberats" han començat a reunir-se paral.lelament al Polisario per organitzar una reacció a la "neteja ètnica marroquí sobre el poble sahrauí".


"Hem demanat al Polisario que respongui a l'agressió que està patint el poble sahrauí per part de l'exèrcit del Marroc i dels colons", continua, afegint que "a Tinduf estem molt preocupats amb el que estan permetent als territoris ocupats".

En territori canari, familiars dels pobladors de Tinduf també han confirmat que aquestes reunions s'estarien duent a terme i que el Polisario és conscient de les mateixes, però que "no les poden frenar, perquè la ràbia que tenen ara mateix és molta".

Des del Front Polisario s'ha confirmat aquest extrem i,afegeixen, que aquesta pressió no només s'està produint a l'est del mur, sinó que a les Canàries i altres regions d'Espanya, els ciutadans sahrauís estan demanant una resposta ràpida i una actuació per part de organismes internacionals.