Comunicat públic contra les agressions i la impunitat del feixisme a la regió de múrcia

Per desgràcia, Catalunya està experimentant un resorgiment dels grups Polítics disfressats de socialistes, republicans o gent d'esquerra. Des de Ciutadans per la república, condemnem aquests Partits i proposem que sel's ilegalitzi com Partits d'ultradreta i feixistes.

Ciutadans per la República también és solidaritza amb els companys agredits.

Fora feixistes de la nostre terra!! Antifeixistes Sempre!!

----------------------------------------------------------------------

El passat 24 de abril de 2010 es concentrava en una cèntrica i històrica plaça de la ciutat de Múrcia, la Plaça de Sant Domènec, un petit grup de persones que sota l'excusa d'exigir "el treball" i defensar "la identitat" es van concentrar per estendre posicionaments xenòfobs, racistes i feixistes. Tal convocatòria estava organitzada pel "Moviment Social Republicà (MSR)" i va ser legalitzada pel delegat de Govern de la Regió de Múrcia.

Aquest passat dissabte 11 de desembre de 2010, 5 joves murcians van ser agredits, un d'ells amb una punyalada, per 10 individus d'ideologia feixista i pertanyents a aquesta mateixa organització esmentada, MSR.

És en aquesta organització política en què militaven 17 dels 18 condemnats per associació il.legal, tinença i distribució d'armes i apologia del nazisme en l'organització neonazi internacional Blood and Honour (Sang i Honor) per l'Audiència de Madrid. A més, el líder nacional del partit Juan Antonio Llopart, ha estat recentment condemnat per l'Audiència de Barcelona a dos anys i mig de presó per administrar l'editorial "Edicions Nova República", dedicada a publicar llibres que justificaven l'extermini jueu i incitaven a la discriminació i l'odi racial.

Observem amb molta preocupació com aquests moviments feixistes, que centren en l'odi al diferent hi ha la diferència seu curs polític, sorgeixen en la nostra comunitat, hi ha més, es manifesten sota l'empara legal de la Delegació del Govern.

Davant això, creiem necessària una investigació judicial que aclareixi els fets, i que investigui si efectivament aquesta organització dóna empara polític i ideològic no només a les agressions esmentades, sinó també a totes les actituds xenòfobes, racistes, homòfobes i antidemocràtiques que no només causen víctimes - algunes d'elles mortals - sinó que creen el brou de cultiu per l'odi i la tensió social cap als sectors més desfavorits de la societat o per aquell/a que pensi o actuï diferent als seus dictàmens feixistes.

Les organitzacions sotasignants, ens solidaritzem amb les víctimes de les agressions descrites i demanem públicament una investigació i la paralització immediata de tota ajuda pública que pogués estar rebent aquesta organització o similars que actuen impunement a la Regió de Múrcia.


Les organitzacions sotasignants (per ordre alfabètic):
AEIOU (Associació d'Estudiants d'Esquerres per altra Universitat)AGE per a la Regió de Múrcia (Associació Arxiu, Guerra, Exili)
Coordinadora Antifeixista del Sud-est
Joventut Comunista de la Regió de Múrcia - UJCE
Joventut Comunista Espanyola Marxista Leninista - JCE(ml)