La 'llei Sinde' rebutjada al congrés


La comissió d'economia del congrés espanyol ha refusat l'anomenada 'llei Sinde', que volia autoritzar a tancar webs amb arxius d'obres regides per drets d'autor i amb enllaços per a descarregar-ne. Aquesta normativa polèmica ha estat votada a part de la llei d'economia sostenible, que ha obtingut l'aval i serà enviada al senat. La votació s'havia ajornat, de primer, fins a les dues, després fins a quarts de quatre i finalment s'ha votat a quarts d'onze del vespre. I és que el PSOE no ha aconseguit el suport de cap grup per a tirar-la endavant.

Des d'aquest matí, tot apuntava que la llei no s'aprovaria perquè CiU, necessària per aprovar la llei, ha anunciat a l'últim moment que hi votaria en contra. Un dels elements que poden haver fet rectificar CiU és la revolta que s'ha generat a la xarxa aquests darrers dies: diumenge una vintena de webs de descàrrega van tancar en senyal de protesta contra la disposició vuitena de la llei, ahir el grup d'internautes Anonymous va fer caure les webs del PSOE, CiU, PP i PNB per fer servir 'la sobirania atorgada en benefici de les grans multinacionals de la indústria de l'entreteniment' i avui han fet caure la web del congrés espanyol.

CiU ha votat en contra de l'esmena de supressió de la 'llei Sinde' presentada per ERC i IU-ICV, però després ha votat contra la normativa quan s'ha votat separadament.

Des del principi, la 'llei Sinde', que preveu tancar les webs que continguin arxius d'obres amb drets d'autor i enllaços per a descarregar-ne, ha anat acompanyada de polèmica.

Segons proposava el text actual de la llei, la comissió del Ministeri de Cultura rebia les denúncies, dels autors o gestors de drets, de suposades violacions de webs amb enllaços i arxius protegits per drets d'autor. I un jutge de contenciós-administratiu de l'Audiència Nacional espanyola havia de decidir en quatre dies si admet el tancament de la web.
Font de la noticia: SIRIUS.CAT

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.