HERNANDO CALVO OSPINA PARLARÀ DEL SEU LLIBRE : EL EQUIPO DE CHOQUE DE LA CIA


DIMECRES 26 DE GENER  -- 19,30 H

CASA DE LA SOLIDARITAT, CARRER VISTALEGRE 15 DE BARCELONA

HERNANDO CALVO OSPINA PARLARÀ DEL SEU LLIBRE : EL EQUIPO DE CHOQUE DE LA CIA

ORGANITZEN :

ASSEMBLEA BOLIVARIANA DE CATALUNYA
CASAL D’AMISTAT CATALÀ-CUBÀ DE BARCELONA
 EL VIEJO TOPO/KAOSENLARED.NET

Presentarà : Miquel Riera ( El Viejo Topo )

Pascual Serrano - Le Monde Diplomatique .- I si els Estats Units no fos el defensor de la democràcia i els drets en el món com diu ser i molts creuen? És veritat que bastants ja ho sabem des de fa temps, però sempre cal recordar les operacions clandestines i terroristes que els Estats Units ha exercit al llarg del planeta durant la seva història. És el que fa a "L'equip de xoc de la CIA" Hernando Calvo, però sense adjectius, amb dates, noms, números, com correspon a un bon periodista. L'autor situa la primera acció desestabilitzadora de la CIA a Guatemala el 1954, tot i que jo crec que podria ser l'enderrocament del president nacionalista iranià Muhammad Mossadegh l'any anterior per sumir el país persa en l'ominosa i sagnant dictadura del xa Muhammad Reza.
El colombià establert a París Hernando Calvo repassa el rosari de crims, cops d'Estat, conspiracions, invasions i ocupacions organitzades per la CIA amb el gran mèrit, en la meva opinió, d'aportar els noms dels criminals. És massa freqüent fer acusacions a la política exterior nord-americana que, tot i ser certes, no estan suficientment documentades i pateixen poques identificacions dels responsables. Per això s'agraeix un llibre que pivota sobre els noms de les persones que van prendre les decisions i les van executar: en l'assassinat de Lumumba, el Che o Letelier, en les operacions terroristes contra Cuba, en el narcotràfic per finançar accions encobertes al Vietnam i Nicaragua, en l'enderrocament d'Allende, en la voladura d'un avió civil cubà amb 73 passatgers ...
El 18 d'abril de 2009, el vol d'Air France, número 438, provinent de París, havia d'aterrar a ciutat de Mèxic. Cinc hores abans d'arribar al seu destí, el capità va anunciar que les autoritats nord-americanes desautoritzava el pas de la nau sobre aquest país. El motiu: entre els passatgers viatjava una persona que no era benvinguda per motius de seguretat nacional. Era Hernando Calvo Ospina. Ja sabem com detecten als Estats Units als terroristes: els qui escriuen llibres com aquest. 
Calvo Ospina, Hernando. "L'equip de cotxe de la CIA". El Viejo Topo. 2010

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.