D'empresari immobiliari a l’àrea de Mobilitat de la Generalitat

Per què no hi ha fusters o administratius dins del Govern català? Tots són empresaris sortits d'alguna macro empresa que, per alguna casualitat de la vida, ja feien negocis amb la Generalitat o amb algun ajuntament català.

Llavors, a qui defensen aquesta gent?

Segur que als treballadors, no.

Ciutadans per la República, Catalunya



Extret de: Sirius

Damià Calvet ha tornat al mateix departament de la Generalitat del qual en va sortir fa set anys, aquesta vegada com a secretari de Territori i Mobilitat, a les ordres del conseller Lluís Recoder. Fins el seu nomenament, era el delegat del grup immobiliari Vertix a les Balears i, com a tal, figurava com a vicepresident de l’Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris de Balears (Proinba).

Precisament, entre l’empresariat illenc ha causat sorpresa que un representant del seu sector immobiliari, que tantes portades de premsa ha donat en els últims anys, hagi estat cridat per formar part del "govern dels millors" d’Artur Mas en qualitat de responsable de Territori i Mobilitat.

Damià Calvet (Vilanova i la Geltrú, 1968) residia a Palma de Mallorca, on actuava com a delegat del grup Vertix, fins que l’11 de gener passat va ser nomenat secretari de Territori i Mobilitat. Calvet ja coneix la conselleria de Territori i Sostenibilitat (anteriorment, Política Territorial i Obres Públiques) perquè, durant l’últim govern de Jordi Pujol, va ser director general d’Arquitectura i Habitatge (2001-2004) i, amb anterioritat, cap del gabinet del conseller (1997-2001).

A més de delegat de Vertix, el grup immobiliari que presideix Felip Massot, Damià Calvet també ha exercit en aquests últims anys com a gestor urbanístic del Banc de Sabadell. A causa d’aquestes vinculacions amb el sector immobiliari, l’últim director d’Arquitectura i Habitatge de la Generalitat no ha tornat a aquesta àrea, sinó a Territori i Mobilitat, amb responsabilitats sobre infraestructures del transport.

Fonts de l’àrea d’Habitatge apunten que el nom de Calvet sonava com a secretari general d’aquesta última àrea, però que, a causa precisament de les seves vinculacions amb el sector immobiliari, finalment se’l va nomenar secretari de Mobilitat, que forma part del mateix departament de la Generalitat.

Calvet va cessar com a apoderat de Vertix a mitjans del febrer passat i, malgrat que en la web de Proinba encara figura com a vicepresident, també ha abandonat aquesta associació de promotors balears.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.