L'Arxidiòcesi de Filadèlfia suspèn a 21 sacerdots per abusos

Extret de: Redacció Sírius

L'Arxidiòcesi de Filadèlfia (Pennsilvània, EUA) ha decidit suspendre a 21 sacerdots sospitosos d'abusar sexualment de menors. Aquesta decisió arriba anys després d'iniciades les investigacions sobre almenys 37 membres de l'Església Catòlica d'aquesta localitat nord-americana, que el febrer d'aquest any van ser formalment acusats d'abusar de menors entre 1992 i 2004. Foto: Justin Rigali, arquebisbe de Filadèlfia, el passat 8 d'abril.

Segons aquestes mateixes fonts, 20 dels investigats estan acusats d'abusos sexuals, mentre que altres 17 han estat acusats de "comportament inadequat amb menors". Quatre dels acusats tenen una cita davant els tribunals el proper 14 de març.

No obstant, ha hagut de passar un mes perquè la institució reaccionés i suspengués als sacerdots. No a tots, ja que encara queden vuit que segueixen exercint les seves funcions en no "estar garantit" que la investigació prossegueixi sobre ells, segons justifica el cardenal arquebisbe de Filadèlfia, Justin Rigali. El cardenal afirma que han estat setmanes "difícils" per "totes les víctimes d'abusos sexuals" i també "per a tots els catòlics i membres de la comunitat".

L'escàndol de Filadèlfia és per a David J. O'Brien, professor d'història del catolicisme a la Universitat de Dayton (Ohio, EUA), un "renaixement del de Boston". O'Brien es refereix al cas de l'Arxidiòcesi de Boston, on l'any 2002 es van destapar nombrosos casos d'abusos sexuals perpetrats per sacerdots catòlics. Aquest escàndol va esdevenir la punta de l'iceberg d'altres tants abusos succeïts durant dècades a diversos estats del país i de la resta del món, especialment a Holanda, Bèlgica, Itàlia i Alemanya.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.