Costa d'Ivori: A sang i foc!

Extret de: Sirius

Cebastien Gnahoré, portaveu de Laurent Gbagbo, el president de Costa d'Ivori qüestionat per França -que dóna suport a Uattara-, ha declarat a F24 que l'ONU arma i col.labora amb els revoltats -que reclamen la victòria en les últimes eleccions igual que el president Gbagbo-, i que per tant "l'ONU és part bel.ligerant i no imparcial". Uns 1.400 francesos i estrangers romanen a Abidjan, la capital econòmica de Costa d'Ivori i seu de la presidència de Gbagbo, protegits per tropes franceses al barri residencial de les ambaixades i l'oligarquia colonial.

A Duékoué els enfrontaments van causar almenys -només el dimarts- 800 morts. Les tropes de Gbagbo han declarat haver rebutjat l'ofensiva de Uattara sobre Abidjan i proclamen que "Costa d'Ivori és un país sobirà i qui els atac es trobarà amb ells".

Obama, en el que ve ja sent un discurs tan hipòcrita com repetitiu, ha instat Gbagbo a abandonar "immediatament" el poder, com ja va fer amb Gaddafi, els seus aliats Ben Alí i Mubarak, i és d'esperar que torni a usar-a manca d'arguments ni excuses per a una ingerència il legal i criminal ja demostrada per part dels seus mercenaris i agents de la CIA-contra Hafed el Assad, Hugo Chávez, Evo Morales i altres governs no submisos a EUA.
C.A.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.