Sabadell tambe contra les retallades

NOTA DE PREMSA
Sabadell 11 abril 2011

ELS TREBALLADORS DEL PARC TAULÍ ES MOBILITZEN EN CONTRA DE LES RETALLADES EN SANITAT

Els treballadors de la CSUPT consideren que les mesures anunciades pel govern referents a les retallades en sanitat són un atac directe a l’estat del benestar.

És inadmissible l’engany al que s’està sotmetent a la opinió pública. Ens trobem davant d’un problema que és molt més que un conflicte laboral. S’està posant en perill la salut dels ciutadans.
El Parc Taulí té una població de referència de més de 400.000 habitants. Això ja suposava una sobrecàrrega de treball en les plantilles que repercutia directament en l’assistència i espera dels pacients.

ARA, amb les retallades, la direcció del Taulí ja ha anunciat, entre d’altres mesures:

El tancament DEFINITIU de 58 llits.

El tancament provisional d’ aproximadament 150 llits (entre d’altres 4 llits de Cures Intensives i nounats ).

El tancament de 14 sessions quirúrgiques setmanals amb la conseqüent
reducció d’unes 1800 intervencions anuals.

El tancament del 10% de les consultes externes

La reducció del 10% de proves diagnòstiques

Reducció d’inversions en programes de salut com el cribratge de càncer de mama.

A tot això s’ha de sumar la NO contractació de personal suplent. La direcció ha concretat que es deixarà aproximadament a 200 treballadors eventuals sense feina. NO es cobriran places per vacances o malaltia. El personal restant NO podrà assumir les mateixes càrregues de treball amb menys plantilla.

La major part de les places vacants seran cobertes amb el personal dels serveis tancats.

Això repercutirà directament en la qualitat assistencial que rebrà l’usuari(malgrat la insistència de la direcció en que això no passarà) perquè aquest personal “re ubicat” haurà de prestar els seus serveis en àrees en les que no està experimentat i/o format.

Ans al contrari, totes aquestes mesures suposaran un col·lapse de serveis com el d’urgències amb les conseqüències que d’ells se’n puguin derivar i l’augment de les llistes d’espera.

Per tot això, els treballadors de la CSUPT convidem a tota la ciutadania a que es mobilitzi en contra de les retallades i en defensa de la sanitat pública i us convoquem a les 17:30 el dia 13 d’abril a fer una marxa de protesta que sortirà del Taulí i arribarà fins l’Ajuntament de Sabadell.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.