L'ONU denuncia que els mercenaris de l'OTAN tenen detingudes a 7.000 persones sense representació legal

En l'informe de l'ONU es recullen "denúncies preocupants" sobre la situació dels Drets Humans a Líbia després de l'accés al poder dels mercenaris de l'OTAN i Qatar. El Consell Nacional de Transició (CNT) manté detingudes a unes 7.000 persones, segons ha denunciat el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon. La majoria dels detinguts són subsaharians que han estat objecte de tortures per part dels feixistes per donar suport a Muammar Gaddafi. Les dones detingudes estan sota la supervisió d'homes i els nens estan empresonats al costat dels adults. Foto: El govern titella i mercenari al servei de l'imperi.

Tot i que els presoners de les forces que van donar suport a Gaddafi han estat alliberats, el CNT encara manté a 7.000 persones en centres de detenció provisionals al càrrec de milícies revolucionàries i sense garanties judicials.

En concret, Ban indica que els membres de la comunitat Tawerga han patit represàlies per la seva participació en la batalla de Misrata.

En aquest sentit, organitzacions de drets humans han denunciat que els atacs contra subsaharians a Líbia són indiscriminats, tot i que molts d'ells no han participat en la contesa, sinó que es trobaven al país per treballar en el seu sector petrolier i gasístic.

A més, el secretari general de Nacions Unides ha expressat la seva preocupació perquè les dones detingudes estan sota la supervisió d'homes, cosa que podria donar lloc a episodis de violència sexual i els nens estan empresonats al costat dels adults.

Ban també s'ha referit a la situació de Saif a l'Islam, fill de Gaddafi, que es troba detingut, i ha qüestionat la decisió del Tribunal Penal Internacional (TPI) de permetre que sigui processat a Líbia, ja que la majoria dels tribunals del país són inoperants.

23 morts a Bani Walid

Un mínim de deu milicians i tretze habitants de la localitat de Bani Walid, la penúltima plaça forta de Muammar al-Gaddafi a ser presa pel CNT, han mort en un enfrontament armat que ha acabat gràcies a la mediació de les autoritats locals i nacionals.

Segons ha assegurat a EFE el cap de la brigada tripolitana "Mártires del Suk al Yuma", Abderrauf Kara, els milicians van caure ahir en una trampa.

"El que va passar ahir va ser preparat i premeditat" va dir Kara, que ha afegit que el CNT ja no podia confiar en el Consell Militar de Bani Walid, situada a 150 quilòmetres al sud de Trípoli i que va resistir durant setmanes el setge dels milicians després de la caiguda de la capital, el 23 d'agost passat.

Segons el seu relat, el Consell Militar de la ciutat es va posar en contacte amb la seva brigada per sol·licitar suport per detenir diversos supòsits seguidors de Gaddafi que es trobaven a la població.

La brigada enviament a 62 milicians que, acompanyats per un membre d'aquest consell local, es van acostar fins a la casa on suposadament s'amagaven els sospitosos.

Un cop allà, segons Kara, van rebre trets des de dins i fora de la casa i ells van respondre amb foc. En el tiroteig van morir 10 milicians i 13 persones més.
Font:http://noticies.sirius.cat/2011/11/lonu-denuncia-que-els-mercenaris-de.html