CiU retalla un 3% més el sou dels funcionaris

El govern de CiU ha concretat als funcionaris la retallada de salari que va anunciar al novembre, segons han explicat aquest divendres els sindicats presents a la Mesa General de la Funció Pública després de reunir-se amb els representants de CiU. Es tracta d'una reducció del 3% anual que afectarà els complements i que s'aplicarà íntegrament en la paga extra de juny, ja que la Generalitat no té competències per rebaixar el sou mensual dels funcionaris. Un del col·lectius més afectats és el dels interins, pels qui aquest 3% se sumarà a la rebaixa que ja se'ls aplica de jornada i sou d'un 15%.

Els sindicats calculen que la reducció real dels salaris dels empleats públics serà d'almenys un 7%, sumant l'eliminació dels complements econòmics que contempla la llei d'acompanyament dels pressupostos catalans per al 2012, pendent d'aprovar-se al Parlament.

Encara que la reducció salarial es durà a terme en la nòmina del mes de juny com a norma general, alguns col·lectius, com els docents i els funcionaris de presons, podrien veure-la aplicada en un altre moment de l'any, segons han informat els tres sindicats representats a la taula general de la funció pública, CCOO, UGT i IAC.

Un del col·lectius més afectats és el dels interins, pels qui aquest 3% se sumarà a la rebaixa que ja se'ls aplica de jornada i sou d'un 15%