Per la dignitat i la qualitat de l’Ensenyament Públic


La lluita social contra les polítiques neoliberals destinades a la privatització del sector públic continua. El passat dissabte 27 d’octubre va ser la comunitat educativa la que va sortir als carrers de Barcelona per demostrar el seu rebuig a les retallades del govern català i espanyol amb el lema “Per la dignitat i la qualitat de l’Ensenyament Públic”.
La manifestació unitària va ser convocada per diferents associacions d’estudiants, de mestres, i de pares i mares d’alumnes, i per les organitzacions sindicals majoritàries (el Sindicat d’Estudiants, la USTEC i les Federacions d’Ensenyament de CCOO, UGT i CGT), entre d’altres. La concentració, que va omplir la Via Laietana amb milers de persones, va anar des de la Plaça Urquinaona fins a la Plaça Sant Jaume, on es va llegir un manifest que clamava contra la política “educativa” del Ministre Wert i la Consellera Rigau. Les reivindicacions són clares: retirar les mesures aplicades sobre els centres educatius en relació a la ràtio d’alumnes per aula, a la política de substitucions i acomiadaments sobre el professorat (2.000 docents a l’atur), a la reducció de beques de menjador i de transport a l’alumnat (en uns moments en què la pobresa infantil és del 25%), al cobrament de taxes per accedir a la Formació Professional i a l’augment del cost de les matrícules universitàries, quedant cada cop més lluny de la gent amb pocs recursos econòmics.
Els diners de tothom han de servir per consolidar una Educació Pública i de qualitat, i no pas per rescatar els bancs. Aquestes retallades, que estan afectant molt negativament la qualitat dels centres públics i les condicions del seu professorat, repercuteixen especialment sobre els sectors de la classe treballadora més vulnerables social i econòmicament. Rebutjar aquesta situació: això sí que és educatiu i pedagògic.