Convocada a Terrassa una manifestació dimecres a favor de la república

Serà al Raval. Fa la crida la Comissió 14 d'abril, formada per membres de l'Associació Terrassa per a la Tercera República. Defensen l’autodeterminació i demanen un referèndum per triar el model d’Estat.

La recentment creada Comissió del 14 d’abril ha convocat una concentració aquest dimecres a les vuit del vespre al Raval de Montserrat en contra de la coronació de Felip VI, prevista per dijous. Aquesta comissió, integrada per membres de l’Associació Terrassa per la Tercera República, considera la monarquia una institució obsoleta i arcaica i critica el procediment amb el qual Felip de Borbó es proclamarà rei. Defensen l’autodeterminació dels pobles i demanen un referèndum per triar el model d’Estat: o monarquia o república. “Aquest procés de canvi de cap d’estat, seguint regles dinàstiques i no democràtiques, s’ha fet absolutament d’esquenes a la ciutadania, a correcuita. Cap de les entitats que formem la comissió ens sentim adherits. Al contrari, ho critiquem. La ciutadania ha de sortir al carrer perquè es noti aquest rebuig", ha explicat Martin Rodrigo, de l'Associació Terrassa Tercera República.

Per dimecres al vespre i dijous al matí hi ha convocades diverses manifestacions arreu de l’Estat que demanen un cap d’estat escollit democràticament. Per aquest objectiu diuen els de la Comissió 14 d’abril que seguiran treballant després d’aquests primers mesos d’actuacions. Josep Portero és del PSC Terrassa. “No volem un estat monàrquic ni monàrquic parlamentari. Volem una república. Pensem que és aquí on podem fer una feina important per aquesta finalitat i la comissió està funcionant molt bé.”

L’Associació Terrassa per la Tercera República, formada per partits i sindicats d’esquerres, confia que la concentració de dimecres, convocada amb més antelació, sigui més multitudinària que la del passat dos de juny.

Font: terrassadigital.cat

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.