Felipe González cobrarà més de 120.000 euros com a assessor de Gas Natural

Després d'anys de despolitització de la societat, de privatitzacions i d'una lenta, pero contiua, desindustrialització de l'estat Espanyol, Felipe Gonzalez, posa al servei d'una gran empresa privada el seu anterior càrreg públic.

No tenen suficient amb la paga que li donen per la jubilació, que ex-ministres, ex-presidents i altres ex-càrrecs públics es segueixen lucran a mans de bancs i empreses privades.

Ciutadans per la República


Qui és aquest individu?
El 1982 va arrasar a les urnes. Va concentrar gairebé tot el vot "progressista" de l'època. La seva labor va ser eficaç: apuntalar el capitalisme amb privatitzacions i reconversions, desprestigiar l'ús de la paraula socialista, però va potenciar altres com OTAN o GAL, amic de corrupcions, i executor d'una tasca molt fina: la desideologització dels sectors més necessaris per als canvis de la societat. Avui, és un autèntic titella, un milionari amb amistats de la talla del milionari Slim o el dictador Mohamed VI, un personatge sinistre que segueix sent el més aplaudit en els mítings del PSOE.

El Consell d'Administració de Gas Natural Fenosa ha aprovat el nomenament per cooptació de l'expresident del Govern Felipe González com a conseller independent de la societat. En el comunicat fet públic per l'empresa es precisa que González és accionista de la societat.

Les raons de la companyia per apostar per la incorporació d'un pes pesat de la política són clares: "En l'àrea internacional" sosté el comunicat"[Felipe González] es desenvolupa amb total seguretat i gaudeix d'unanimitat de criteri sobre la seva valoració com a estadista. La seva profunda connexió amb Llatinoamèrica li ha permès participar en fòrums com ara el Club d'Emprenedors, el Fòrum Iberoamèrica i el Cercle de Montevideo. El seu prestigi i reconeixement també li ve des de la Unió Europea, on en els últims anys ha estat candidat a ocupar entre d'altres el càrrec de president del Consell Europeu".

González substitueix en l'òrgan d'administració de la companyia que presideix Salvador Gabarró a José Arcas, conseller independent des de 2005. Després de la incorporació, el Consell d'Administració de la multinacional energètica queda format per quatre consellers dominicals promoguts per Criteria CaixaCorp, quatre consellers dominicals promoguts per Repsol, un conseller dominical promogut per Catalunya Caixa, per sis consellers independents i dos consellers executius.

Segons ha indicat Gas Natural Fenosa, González cobrarà al voltant de 120.000 euros bruts a l'any a falta de precisar si pertany o té alguna funció en algun altre òrgan del grup. Els consellers independents de l'entitat, com serà el cas de l'ex president, van cobrar una mitjana de 175.000 euros el 2009.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.