Centenars de argentins/es es manifesten contra la visita del Rei d'Espanya a la Cimera Iberoamericana

"Fora Reis feixistes d'Argentina" deia una pancarta contra la repressió dels pobles originaris i del poble basc, després de la visita de Joan Carles I a l'Argentina per la XX Cimera Iberoamericana.


Després d'una pancarta que proclamava "Fora Reis feixistes d'Argentina" i el suport a la lluita dels pobles originaris i del poble basc, centenars de manifestants van arribar al migdia del divendres fins a les portes de la Casa de Madrid a Buenos Aires, situada en el popular barri de San Telmo.

L'acte va ser convocat per diverses organitzacions socials i polítiques d'esquerra, entre les quals es troben:
Euskal Herriaren Lagunak (Amics i Amigues del Poble Basc)/Coordinadora Basc Argentina/Comissió d'Homenatge als Combatents Revolucionaris/OLNyS fogoners/Partit Revolucionari dels Treballadors (PRT)/MPR Quebracho/Convocatòria per a l'Alliberament Nacional i Social/Front d'Acció Revolucionària (FAR)/Partit Revolucionari Guevarista (PRG)/Projecte Revolucionari Indoamericano i Socialista (PRIS)/Cuba - MTR/ Organitzacions Lliures del Poble (OAP)/Moviment Teresa Rodríguez (MTR)/Moviment Braç Llibertari (MBL)/Moviment 26 de juny/Front Unit de Treballadors Ocupats i Desocupats (FUTRADEyO)/Moviment Assemblees del Poble/Moviment Continental Bolivarià i altres nucleaments.

Davant del local espanyol, que es trobava hermeticament tancat i envoltat d'un doble cordó policial, els manifestants van agitar bandera basques (ikurriña) i la wiphala dels pobles originaris, i van mostrar diverses pancartes en què es reclamava la llibertat per als presos i preses basques i s'exigia el cessament de les tortures a l'Estat espanyol.

Els reis espanyols van arribar al país per participar en la Cimera Iberoamricana de Presidents, i això és precisament el que es va questionar a través de diversos discursos, assenyalant que "ja ha arribat l'hora perquè a més dels ianquis trenquem les cadenes que ens lliguen a Espanya i les seves transnacionals que tant malament produeixen als habitants originaris de les nostres terres".

L'acte va començar amb una ràdio oberta en la qual es va escoltar la versió de "Malinche" en la veu d'Amparo Ochoa i Gabino Palomares, una cançó que s'ha convertit en un himne per caracteritzar tots els mals que van arribar a terres llatinoamericanes amb la conquesta espanyola i portuguesa.

En cada un dels discursos el rei Joan Carles va ser caracteritzat com un hereu del dictador Franco i com una de les figures claus de l'entramat polític-repressiu amb què governen tant els socialistes com els seguidors del PP. També, diversos oradors, entre ells el del Moviment Teresa Rodriguez, van recordar l'existència de diversos presos polítics a l'Argentina, i van exigir la llibertat de tots i molt especialment de Roberto Martino, que ja ha complert 24 dies de vaga de fam.

El conegut actor Norman Briski acompanyà la manifestació anti-monàrquica, i va llegir un hilarant text en què envesteix durament contra el rei Joan Carles i es pronuncia en suport dels lluitadors independentistes vascos.Mientras els parlants irradiava una versió de l'Himne del Soldat Basc (l'Eusko Gudariak), els manifestants vivaron a Euskal Herria i van tornar a repudiar sorollosament la presència "real" a Argentina. El front del local madrileny va quedar recobert de nombrosos "huevazos" que es van llançar mentre la multitud es desmobilitzava lentament.

TEXT DE NORMAN BRINSKI:
"Su Majestad con su majareta vinieron de visitas a la majería de los majos presidentes.Que no sé porque se sientan con el maje que con este tronado se convierten en una majada de incongruentes. ¿Será el protocolo que los vuelve protocloruros? Porque el invitado es el prototipo de lo protráctil. Lleno de prótido tiene cogote como que nada se traga. Es alto porque petizo fue su padre, aquel dictador francamente ibérico. Es culto y educado y nos da el premio Cervantes que al Cervantes lo vuelve inmoral. ¿Por qué qué coño dura toda la vida si ese coño no cantara? Y este como naipe de rey no vale más que el as de espadas. Sos una baraja una parda baja. Me la trae floja su diplomacia, con un poco de memoria haríamos contigo una fritanga.Me burlo de ti y de tu Zapatero cuando todavía el resto da más miedo. Tienen preso a patriotas que descalzos todavía no pueden darte la gran patada. ¿Qué haces aquí bucanero de empresas de empresarios? Tu corona tiene adentro una cagada. Salí de aquí. Piantate con tu Colon ¿no ves que sos la herencia genocida desalmada? que aquí los genocidas andan sueltos con tu estilo de zeta engalanada. ¡Imperio del imperio. A vos te puso Dios, por eso yo soy ateo!… si tu pueblo apasionado despertara no quedaría ni un alfil de tu mala entraña."


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.