Toxo proposa un acord global per enfrontar els reptes de l'economia espanyola

Ignacio Fernández Toxo ha proposat al Consell Confederal de CCOO explorar la possibilitat d'un acord global per enfrontar la crisi en què participarien les organitzacions sindicals i empresarials i el Govern, amb la decidida intervenció, en el seu àmbit, de les forces polítiques parlamentàries. L'informe ha estat aprovat per 158 vots a favor, 1 en contra i 15 abstencions.


        Ignacio Fernández Toxo
Ignacio Fernández Toxo ha proposat al Consell Confederal de CCOO, reunit aquest matí a Madrid, explorar la possibilitat d'un acord global per enfrontar la crisi amb la participació de les organitzacions sindicals i empresarials i el Govern. La clau de l'acord es situaria en la seguretat social i la negociació col.lectiva i inclouria la reforma laboral, polítiques actives, política industrial, situació de les administracions públiques ... Per a això és necessari comptar amb la CEOE i el suport de les formacions polítiques, cadascuna en el seu àmbit, i seria desitjable que el dia 25 de gener, quan el Parlament abordi les conclusions del Pacte de Toledo, estigui traçat l'acord en pensions.

Es tracta, ha manifestat Toxo, d'una oportunitat per al diàleg i l'acord, ampliant el perímetre. "Treballem decididament per l'acord exigint canvis profunds en la reforma laboral, el reforçament de la negociació i el rebuig de la ultractividad dels convenis", ha insistit en la necessitat de garantir la intervenció sindical sobre les condicions de treball i els elements de desvinculació introduïts en la reforma laboral, l'eficàcia del conveni col.lectiu i el paper del sindicat en l'empresa, la protecció social, l'ocupació i la formació. Toxo considera urgent un pla de xoc per a l'ocupació dirigit als joves i els aturats de llarga durada, recuperar el poder adquisitiu de les pensions, i en aquest context, rebutjar la jubilació als 67 anys de forma generalitzada i obligatòria i recuperar l'acord de la funció pública.

El secretari de Comunicació i portaveu de CCOO, Fernando Lezcano, ha assenyalat que la gènesi d'aquesta proposta d'acord global està en el document presentat el maig de 2009, "Pacte per l'economia, l'ocupació i la cohesió social". No hem regatejar esforços per aconseguir un acord ". La situació econòmica aconsella enviar al país, a la ciutadania ia les institucions internacionals un compromís ferm en nom de solucionar la situació, i al mateix temps preparem davant un eventual desacord informant als treballadors ia la societat sobre les nostres propostes ". Per Lezcano l'acord hauria de comptar també amb la corresponsabilitat i participació de les forces polítiques, respectant l'autonomia i la capacitat de negociació i proposta que cada un té en el seu àmbit.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.