Podríem jubilar als 60 si l'Estat no financés a l'Església

En ple segle XXI, a Espanya encara està per conquerir la separació de l'Estat i de l'Església amb el que això té de drets per a tots. Això suposaria l'anul·lació dels acords franquistes i les seves continuacions, una escola pública i laica, la no-participació dels responsables públics en actes de caràcter religiós i que no utilitzin símbols religiosos en els actes públics, així com l'autofinançament de les esglésies, i que no se'ls permeti l'apropiació il·legal i il·legítima del patrimoni públic i privat.

Les xifres diuen que l'Església es queda amb 6.000.000.000 d'euros dels diners públics espanyol, fins i tot ara quan tenim el doble d'aturats que a Europa hi ha Europa.

Els poders públics concedeixen aquesta quantitat a l'Església, que la utilitza per al pagament del culte i el clergat, per als habitatges on resideixen, per al manteniment de les esglésies, per fer proselitisme religiós, per mantenir les seves escoles catòliques, per pagar els capellans en hospitals, casernes i presons, per pagar als catequistes de les escoles públiques, per reformar i conservar el seu propi patrimoni, per fer campanyes de tot tipus contra drets civils aprovats al Parlament, per fer anuncis en els mitjans de comunicació... per mantenir els seus propis mitjans de comunicació, per invertir en operacions financeres...

El diners l'obtenen de l'impost de l'IRPF, de subvencions múltiples que reben de l'Estat local, autonòmic i central, d'exempcions d'impostos com l'IBI i el d'obres, amb donacions de l'Estat per a Fundacions, i amb la recepció de patrimoni i de sòl per part de l'Estat.

És a dir, que el que cada espanyol paga cada any de mitjana és és d'uns 250 a 300 euros per persona de totes les edats, uns 1.000 euros per família (creients o no creients).

Si l'Estat deixés de finançar a l'Església Catòlica no ens jubilaria als 67, sinó als 60.