Prop de 300.000 persones podrien quedar fora de la sanitat pública a l'estat espanyol

Extret de: La voz de la calle
 
Ja són més de 300.000 persones al nostre país les que queden fora del paraigua de la sanitat pública. Especialment els desocupats que esgoten el subsidi d'atur i els joves majors de 26 anys que no han treballat mai, perden el dret a l'assistència sanitària a la Seguretat Social, que no empara a totes les persones del nostre país, ni les cobreix en qualsevol circumstància.

L'assistència per part del sistema públic de salut es realitza a través de la Targeta d'Assistència Sanitària, que no es facilita a desocupats sense subsidi amb alguna renda ni tampoc a qui no ha cotitzat mai i té algun tipus d'ingrés, per mínim que sigui, el que deixa desemparats a diversos col.lectius. D'una banda els espanyols que han viscut en un altre país sense conveni sanitari amb Espanya, i que tenen algun recurs econòmic. De l'altra, a persones que mai han treballat i disposen algun tipus de renda .També als aturats que han deixat de percebre el subsidi d'atur i estan en les mateixes condicions, i finalment els que exerceixen professions liberals incloses en col.legis professionals que no estan integrats en el règim especial d'autònoms.

No obstant això, encara que fins ara no ha estat molt estricte en la pràctica, els successius retallades pressupostàries de l'Administració i el plantejament del copagament en algunes comunitats autònomes, pot significar que es comencin a cobrar els serveis sanitaris a centenars de milers de persones.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.