Un malalt terminal, amb un mes de vida, reprogramat al març 2012

La visita mèdica d’un pacient de 55 anys amb un greu càncer terminal, prevista per aquest mes de novembre, va ser reprogramada per l’Hospital de Mataró al març de 2012. Enrique Conesa pateix un tumor de Klatskin, una malaltia considerada de les més doloroses, i la morfina que consumeix per via oral, des de setembre passat, cada vegada li fa menys efecte. La dona de Conesa ha denunciat davant aquest mitjà de comunicació que al seu marit només li queda un més de vida.

Morfina intravenosa

Segons aquesta informació, fa vuit mesos que el pacient espera una visita amb la clínica del dolor del centre mataroní per obtenir la primera administració d’aquest analgèsic per via intravenosa, la forma d’administració més potent, juntament amb les corresponents pautes per les següents dosis i la recepta mèdica. Enrique Conesa tenia visita el passat 16 de novembre, una data que va coincidir amb la segona jornada de vaga contra les retallades aplicades pel Govern català, i el centre va reprogramar el seu tractament per al 28 de març de 2012, quatre mesos i mig més tard.

Nova reprogramació


Poc després de que El País s’interessés pel cas, l’Hospital de Mataró va trucar la família de Conesa per informar-los que la reprogramació al març de 2012 havia estat “un cúmul de circumstàncies errònies” i, ara, el centre ha programat la visita per al proper dia 30. La dona del pacient ha denunciat que només dilluns passat el mateix centre hospitalari li havia dit que no podien fer res al respecte.