Manifestacions a Líbia demanen la renúncia del president del CNT


Al voltant de 30.000 libis van prendre els carrers de Bengasi per demanar la renúncia de l'autoproclamat Consell Nacional de Transició (CNT), aquesta és la major manifestació en la nació norafricana, des de la instauració del nou govern.

"La gent vol salaris i condicions de vida decents. Anem al banc i no hi ha diners. Què fa el govern?, Preguntava Mohammad Chibani, de 43 anys, que es manifestava en aquesta plaça al centre de Bengasi. Diversos manifestants van passar la nit en el lloc, segons un corresponsal de l'AFP.

El cap de l'CNT, Mustafà Abdeljalil, va reaccionar ràpidament a la primera manifestació, prometent més transparència en les activitats i la composició del Consell i cridant als libis a tenir paciència. "El CNT posarà en activitat seu portal d'internet, donarà la llista dels seus membres i publicarà el seu currículum, en el moment de fer públiques totes les seves activitats", va declarar en una roda de premsa. "Vull tranquil·litzar els libis: amb paciència es realitzaran moltes coses", va afegir.

"Bengasi serà la capital econòmica de Líbia", va declarar per la seva banda Abdelrazak l'Aradi, un altre membre del CNT, agregant que els ministeris vinculats amb l'activitat econòmica serien deslocalitzats a aquesta ciutat situada a 1.000 quilòmetres a l'est de Trípoli.

Però tot i això, alguns manifestants seguien escèptics. "Tenim demandes específiques. Volem saber què fa el CNT. Pensem que ningú fa res", va afirmar un d'ells, Suleiman Masba.

Font:http://noticies.sirius.cat/2011/12/manifestacions-libia-demanen-la.html
Video:http://www.youtube.com/watch?v=hjMV6BKLh28&feature=relmfu