Tècnics d'Hisenda recorden que més del 71% d'evasió fiscal és de grans fortunes i empreses

Destaquen en el seu comunicat la "poca ambició" del Ministeri en la lluita contra el frau en aquests anys. El col·lectiu de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) ha recordat avui que més del 71% de l'evasió fiscal anual la cometen les grans fortunes, corporacions empresarials i grans empreses d'Espanya. Elena Salgado va aportar que les mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal per part de l'Agència Tributària permetran recuperar un total de 10.400 milions d'euros durant 2011, un 3,6% sobre els 10.043.000 de l'exercici 2010, el que representa l'1% del PIB.

Aquest col·lectiu va aportar aquesta dada després de celebrar el balanç sobre la lluita contra el frau exposat per la vicepresidenta econòmica.

Els tècnics d'Hisenda consideren que aquestes xifres suposen un "dada parcialment positiu doncs, tot i que es consolida la tendència creixent en la millora dels resultats contra el frau, aquests exigus 10.400 milions que s'esperen recaptar aquest any suposen deixar impune al 88, 4% de l'evasió fiscal anual".

No obstant això, afegeixen que aquesta "impunitat" en l'evasió fiscal "consolida els comportaments defraudatoris, com es demostra el que la taxa de l'economia submergida espanyola s'hagi quadruplicat entre 1980 i 2008, període en què el PIB es va duplicar, segons els informes de Funcas".

Igualment, els tècnics d'Hisenda destaquen en el seu comunicat la "poca ambició" del Ministeri en la lluita contra el frau en aquests anys.

Asseguren que es dedica el 80% de la plantilla a la "comprovació i investigació dels petits fraus i irregularitats d'autònoms, petites empreses i d'algun treballador que hagi oblidat alguna partida en la seva declaració".

No obstant això, segons Gestha, més del 71% de l'evasió fiscal anual la cometen les grans fortunes, corporacions empresarials i grans empreses d'Espanya.

Font:http://noticies.sirius.cat/2011/12/tecnics-dhisenda-recorden-que-mes-del.html