La pau de l'OTAN a l'Iraq: 114.212 civils morts documentats

114.212 civils han mort en la guerra de l'Iraq des de la invasió nord-americana de març de 2003, més de 4.063 l'any 2011, ha informat avui l'ONG Iraq Body Count (IBC). Un projecte que dedica tots els seus esforços a registrar i comptabilitzar a la seva web les víctimes mortals en accions violentes relacionades amb la guerra que ha patit (o pateix) Iraq. De les 4040 víctimes civils provocades per les forces de la coalició liderada pels Estats Units de les que es coneixen totes les dades, un 29% eren nens. En concret 1201.

Sobre el total de morts documentades en totes les categories (civils, militars i policies) des de març de 2003, un 79% són civils. No s'inclouen les víctimes que han sobreviscut a les tortures.

Iraq Body Count (IBC) sempre ha advertit que el seu balanç no recull la totalitat de les víctimes i que les seves dades són el mínim irrefutable ja que es basa en informacions contrastades de parts oficials i concrets que detallen dades d'aquestes morts. L'ONG reconeix que han estat les informacions revelades per WikiLeaks les que més l'han ajudat a fer el balanç de morts.