La tercera jornada de vaga a Itàlia dispara el preu de la gasolina a 2'10

Amb el pas de les hores i el mateix panorama a les carreteres, la situació a Itàlia només pot empitjorar. Escassegen els productes i on n'hi ha, esquitxa la temptació de l'abús: Tomàquets a cinc euros el quilo o el litre de gasolina a 2,10 euros són algunes de les denúncies realitzades pels soferts consumidors italians que pateixen les conseqüències de la tercera jornada de vaga de transport per carretera contra les mesures del govern neofeixista imposat per Brusel.les i el FMI contra el poble italià.

Els agricultors protesten contra la protesta. L'Associació de cultivadors directes, Coldiretti, ha decidit regalar aquest dimecres els seus productes en diferents ciutats italianes. Els agricultors perden 50 milions en cada dia de vaga.

L'atur finalitzarà el divendres i, encara que el primer ministre italià, Mario Monti, assegura que es prendran iniciatives per acabar amb ell, però transcorre el temps i tot segueix igual. Des de les primeres hores, l'autoritat per a la regulació de les vagues anunciar que no es consentiria que Itàlia una mena de FarWest on cada un no respecta els drets dels altres.

Un camioner mort després d'un atropellament, un altre arrestat per presumpte homicidi culpós i tres més per violència és el balanç provisional de l'atur del transport per carretera a Itàlia.

Diverses plantes de FIAT van tancar ja ahir dimarts per la falta de components. És la primera mesura dràstica de la vaga de transport per carretera que realitzen els camioners a Itàlia. Al llarg de la geografia hi ha diverses gasolineres sense combustible. La llet fresca i els fàrmacs es poden veure afectats en les pròximes hores. El pla és mantenir els tràilers detinguts a la carretera fins a les 24 hores de divendres que ve.

Aquests bisons de la carretera transporten el 90% de les mercaderies. Tot i això és menys que a Espanya. Al nostre país el 96% de les mercaderies arriba al consumidor per carretera.

La vaga continua endavant tot i les advertències del Ministeri de l'Interior. "No podem consentir que el país es converteixi en una mena de FarWest. Aplicarem sancions", assegura l'autoritat per a la regulació de les vagues a Itàlia, però de moment les seves advertències es queden en el verb.

Els transportistes demanen la instauració d'un gasoil professional i un peatge reduït a les autopistes. Després de l'última pujada de 10 cèntims, el gasoil es paga a 1,75 euros el litre. Els professionals instin que si continuen treballant amb aquests preus no arriben a final de mes.