El Govern argentí expulsa els directius espanyols de la seu de Repsol YPF

El representant del Govern argentí a Repsol-YPF, Roberto Baratta, ha arribat a la seu de l'empresa a Buenos Aires amb un llistat de noms per expulsar immediatament de la seu després de l'anunci de la seva nacionalització. Entre els primers a sortir es troba el directiu espanyol Antonio Gomis. Els enviats del Govern han comminat als directius espanyols a fer les seves caixes de forma immediata i els han obligat a sortir al carrer.

Durant el discurs en què ha anunciat l'expropiació del 51% d'YPF a través de la presa de control de bona part de les accions que, fins avui, estaven en poder de l'empresa espanyola, la presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, ha avançat que l'actual ministre de Planificació, Julio de Vido, estarà al capdavant de la petroliera.

Al costat de De Vido, que va dir que ningú li passaria per l'esquerra, estarà Axel Kicillof, l'experiència en la indústria petroliera és nul · la. No obstant això, el polític era el que portava la veu cantant en les negociacions del Govern argentí amb el president de Repsol, Antoni Brufau.