La guerra entre Urdangarin i Torres esquitxa al Rei

Iñaki Urdangarin i Diego Torres es van lucrar durant quatre anys amb el seu negoci d'esdeveniments de l'Institut Nóos, on van facturar gairebé deu milions de diners públics, facilitat per administracions governades majoritàriament pel PP. El procés obert contra dos en el cas Palma Arena els ha enfrontat de manera que Urdangarin i Torres s'afanyen aquests dies al jutjat per acusar. En aquesta guerra oberta i total Torres ha tret la pols correus electrònics que amenacen el prestigi del propi rei Joan Carles. I, segons fonts pròximes a la investigació, té més documents comprometedors que podria facilitar al jutjat.
Els emails els guardava Torres i no van ser intervinguts en els registres judicials de casa i les seves oficines.

L'advocat de Torres va presentar al març un escrit al jutjat on sol · licitava que es retirés la imputació sobre Ana María Tejeiro, dona del soci de Urdangarin, argumentant que es trobava en les mateixes condicions que la infanta Cristina i aquesta no havia estat imputada. "La mera condició de soci d'una empresa no la fa tributària d'imputació en la presa de decisions relatives a la mateixa", sostenia el fiscal en relació amb la Infanta, que comparteix amb Urdangarin la propietat de la societat Aizoon, a la qual es desviar centenars de milers d'euros de l'entramat Nóos.

El jutge, en les seves consideracions per no imputar a la infanta Cristina, va argumentar: "La responsabilitat penal és personal. Llunyans són els dies en què per l'acte o conducta d'una persona havia de respondre penalment seu cònjuge. En l'hipotètic cas que s'acrediti el coneixement per part de la senyora Cristina de Borbó i Grècia de les activitats presumptament criminals del seu cònjuge, la responsabilitat per aquestes no s'estén a l'altre cònjuge que sap d'aquestes, llevat que quedi demostrada una participació de col·laboració activa en aquestes activitats (sentència del Suprem de 20 de juliol de 2011)".

"El que pretenc", escrivia el defensor de Torres, "és l'exclusió, per mimètics arguments en aquest moment, d'Ana María Tejeiro Losada". En el mateix escrit, l'advocat de Torres recordava que en el comitè de direcció de Nóos figuraven la infanta Cristina i el seu assistent / secretari Carlos García Revenga, que al costat de Urdangarin sumaven majoria en aquest òrgan "per establir el que es tingués per convenient". "Així", continuava el lletrat, "la posició de Diego Torres estava totalment sotmesa a les consideracions de l'altra facció component de l'assemblea o, el que és el mateix, el seu marge de maniobra era, sent generós, escàs o, millor encara, inexistent".

La resposta de Urdangarin, a través del seu advocat, va ser immediata: "La comparació en la conducta realitzada per una coimputada, Ana Tejeiro, dona de l'imputat Diego Torres, no té ni pot tenir parangó possible, ja que aquella va tenir una participació activa i la infanta Cristina ni tan sols va actuar, com ha quedat acreditat en les declaracions de tots els coimputats o testimonis han estat interrogats en la causa". Després d'aquesta ofensiva de Urdangarin, Torres ha reaccionat furgant en la memòria dels seus correus electrònics, que presumptament implicaven al Rei en la intermediació amb empresaris i polítics per afavorir supòsits negocis del duc de Palma.

En l'escrit de presentació d'aquestes noves proves, amb les quals Torres vol demostrar la implicació directa de la Infanta Cristina en els negocis del seu marit, ironitzava sobre els accidents de caça soferts pel Rei i pel seu nét i censurava a Urdangarin per erigir-se en acusació en un procés en el qual figura com a imputat. "Es addueix per part de qui sembla exercir, nova i inapropiadament l'acusació, això és, la defensa de l'imputat Iñaki Urdangarin, l'aliè d'aquests llancis la seva dona (permeti-se'ns el símil amb la caça, tant de moda d'un temps a aquesta part, segons apareix reflectit en els diferents mitjans de comunicació des del 14 d'abril de 2012, dissabte, en la qual el país sencer, consternat, ha estat coneixedor d'un nou incident, afortunadament en vies de solució, com l'altre).

Aquesta inusitada epidèmia d'amnèsia que sembla arribar a la gran majoria de convidats a aquesta cuita, imputats i testimonis, es dóna de front amb les dades objectives que es troben en les actuacions i d'altres que, a tall d'exemple, per tant, sense caràcter limitatiu i si il·lustratiu, s'annexen al present".

http://noticies.sirius.cat/2012/04/la-guerra-entre-urdangarin-i-torres.html