La vaga a CRE-A, la rotativa del Grup Godó, puja de nivell.

Treballadors de CRE-A, l'impremta del Grup Godó, inicien una vaga de fam contra els acomiadaments. La plantilla està en vaga de fam i recorda que la direcció vol acomiadar bona part dels empleats i rebaixar el salari a la resta, mentre que el hòlding mediàtic de 'La Vanguardia' obté beneficis i rep sucoses subvencions de la Generalitat.

Aquest dilluns el Comitè d’Empresa ha anunciat que tres treballadors han començat una vaga de fam com a forma de protesta contra les “dràstiques mesures” que pretén imposar-los la direcció del hòlding mediàtic: un mínim de 15 acomiadaments, d’un total de 100 treballadors; rebaixa salarial i eliminació de conceptes de nòmina, com ara l’antiguitat.

El Comitè explica que, després de tres mesos de negociació i 20 dies de vaga, ha lliurat a la direcció de la companyia un seguit de propostes per rebaixar la despesa en 1,5 milions d’euros i evitar els acomiadaments, però que l’empresa els respost amb set expedients, entre els que hi ha l'acomiadament objectiu de nou treballadors del taller, la reducció de jornada a 34 treballadors més durant 2 anys, i la inaplicació del conveni vigent. Així mateix el proper expedient anunciat és el de suspensió temporal per a tota la plantilla.

Per tot plegat, ja fa uns dies que la plantilla està en vaga indefinida. El fet que s’hagi passat de vagues puntuals, que han provocat que algunes edicions de La Vanguardia sortissin amb molt poques fotgrafies amb color, a una vaga indefinida és l’aplicació del cinquè Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que la direcció de l’empresa imposa els treballadors. En aquest nou ERO, nou treballadors han estat acomiadats al·legant causes productives derivades del tancament del diari Qué!, que també imprimia Cre-a.

La direcció també vol imposar un calendari laboral en que es treballin set dies per descansar els set següents, sense vacances, el que incompliria obertament el conveni laboral vigent. El comitè trecorda que l’any 2011 el Grup Godó, que publica i imprimeix a Cre-a La Vanguardia i Mundo Deportivo, va obtenir beneficis superiors als 7,3 milions d’euros i subvencions de la Generalitat de Catalunya per valor de 8,2 milions d’euros. Només CRE-A va rebre 5,5 milions per imprimir La Vanguardia en català.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.