IU demana que s'investigui si policies de paisà "provocaren" les càrregues policials del 25S

El coordinador general d'IU, Cayo Lara, ha demanat que s'obri una investigació per determinar si policies vestits de paisà i "encaputxats" van actuar com "provocadors" de es càrregues policials i la "actuació repressiva de la pròpia policia" en els incidents de l'25-S al costat del Congrés dels Diputats, saldats amb 38 detinguts -segons el PP- i 64 ferits. Així ho ha anunciat aquest dimecres Lara a la mateixa Cambra baixa, que ha aclarit que no podien "afirmar rotundament" que això hagués passat i per això demanaven aquesta investigació després d'haver visualitzat diversos vídeos de l'actuació policial.
Segons el dirigent d'IU, en les imatges del 25S es pot veure a agents "vestits de paisà i encaputxats", dels que "alguns es veien com a persones que eren clarament provocadors i els que estaven provocant més la possible actuació repressiva de la pròpia Policia".

Per Lara, es confirma això, estaríem davant "una estratègia molt vella", però que creu que "en ple segle XXI no hauria de formar part de la vida democràtica".

Lara també ha considerat "incongruent" que es mobilitzés a 1.400 agents davant una manifestació amb 6.000 participants segons les xifres de la pròpia Delegació del Govern a Madrid, al mateix temps que ha criticat el "molts diners" que costa això.

De qualsevol manera, per al coordinador d'IU la protesta del 25-S és la resposta a "la gasolina que està fent el Govern als carrers amb la seva política".

El PSOE veu "clarament excessives" les càrregues policials

El secretari general del grup parlamentari socialista, Eduardo Madina, ha opinat que les càrregues policialesen voltants del Congrés van ser "clarament excessives" i considera que en aquesta situació el Govern "el país se li està anant de les mans".
 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.