L'exgerent del Palma Arena no anirà a la presó en declarar-se culpable

Un excàrrec de confiança del Govern balear de Jaume Matas (2003-2007), el locutor i informador esportiu Jorge Moisés, que era director gerent de les obres del velòdrom Palma Arena, ha arribat a un pacte de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció. Ha assumit la seva responsabilitat i ha estat condemnat per corrupció per l'Audiència de Palma a dos anys de presó, en lloc dels quatre i mig que va reclamar l'acusació pública. La pena assumida, després tornar 12.000 euros d'un contracte fictici, no implicarà l'ingrés a la presó. Foto: Jorge Moisés (dreta), en una visita a les obres de Palma Arena el 2007. A l'esquerra, Pepote Ballester, i al centre, Jaume Matas.
A la vista del judici -que s'ha celebrat en només cinc minuts- ha assumit la seva culpabilitat i la magistrada ha dictat allà mateix la sentència declarant-lo culpable.

Moisès, que cobrava 2.400 euros al mes per la gestió del gegantí complex que Matas va idear, va sol·licitar un sobre pagament a l'Administració, des d'on se li van donar 12.000 euros per un treball sobre qüestions arquitectòniques que no va realitzar. Va ser detingut a l'agost de 2009 quan va esclatar el cas Palma Arena, moll de l'escàndol per corrupció sobre el sobrecost del velòdrom, que va derivar en la investigació sobre la gestió corrupta de l'expresident Matas i el seu possible enriquiment.

Una de les 26 peces penals segregades del cas matriu es centra en el pagament de 2,3 milions del Govern Matas a l'Institut Nóos d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres. Matas càrrega pel primer judici que es va celebrar pel cas Palma Arena amb una condemna inicial de l'Audiència de Palma -recorreguda al Tribunal Suprem- a sis anys de presó, pels pagaments i contractes el periodista Antonio Alemany, amb una pena de tres anys i nou mesos.

El locutor Jorge Moisés es va beneficiar d'un contracte de 12.000 euros públics del Govern Matas per un estudi sobre accessos per a discapacitats al complex del Palma Arena. L'informe no es va efectuar i Moisès no estava capacitat per fer-ho. Durant anys va ser informador d'esports, gerent de publicitat i, a més, cap de premsa d'institucions del PP. Està implicat en diferents peces de supòsits episodis de corrupció en el cas Palma Arena. No es descarta que el seu pacte de col·laboració mitigui la gravetat penal dels altres episodis pendents.

El locutor estava acusat d'inductor i cooperador necessari d'un delicte de malversació i d'un altre de prevaricació administrativa, a més d'autor d'un delicte de falsedat en document mercantil. Amb l'informador estava acusada l'exsecretària general de la Conselleria de Presidència Jane King Gràcia, que va tramitar el concurs il·legal.

Ex alt càrrec de l'entorn de Matas, King en el seu dia va reconèixer la seva participació en els fets i va assumir la seva responsabilitat, retornat una part dels 12.000 euros malversats. King ha estat condemnada a un any i mig de presó en aplicar els atenuants de reparació del dany i de confessió, perquè també s'ha declarat culpable. La fiscalia va afirmar que es va donar una contractació de forma "arbitrària", vestint un expedient que li permetés a Moisès cobrar per un servei "innecessari i inútil per a l'Administració" i que "no comportava cap treball".

http://noticies.sirius.cat/2012/09/lexgerent-del-palma-arena-no-anira-la.html

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.