El PP de Badalona deu 600.000 euros en obres

Almenys dues empreses constructores ultimen denunciar en breu a l'Ajuntament de Badalona per reclamar-li el pagament d'uns 600.000 euros per una llarga successió d'obres que el Consistori dirigit per l'imputat per racisme Javier García Albiol (PP) va contractar irregularment. El grup municipal d'ICV-EUiA ha demanat la constitució d'una comissió d'investigació sobre aquestes obres.
Les obres van ser encarregades de manera directa per l'exregidor de Serveis Socials David Gómez que va desertar del PP de Badalona i van ser denunciades davant l'Oficina Antifrau de Catalunya pel propi Ajuntament.

La veritat és que l'embolic ha deixat als constructors sense cobrar. Els responsables de les dues empreses no s'expliquen com no se'ls reconeix el seu treball quan aquest va ser encarregat per un regidor i algunes de les obres van ser inaugurades oficialment per càrrecs del municipi.

Els constructors expliquen que Gómez els va encarregar els treballs, en la seva major part en el districte sud, el més necessitat de la ciutat, el que el mateix Gómez portava com a regidor, argumentant que l'Ajuntament estava molt interessat en tenir cura de la zona per guanyar vots.

Els treballs, afegeixen, es van desenvolupar al llarg de l'any tant en oficines municipals com a associacions de veïns, entre altres llocs, i, a més, van comptar amb la col · laboració de la Guàrdia Urbana, els coordinadors de districte i altres tècnics del Consistori. Però quan va saltar l'escàndol del trànsfuga, l'Ajuntament va rebutjar pagar les factures i va dir no conèixer a aquestes empreses.

El que en el fons vénen a insinuar els empresaris és que els homes forts del govern, com el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat i Participació Ciutadana Miquel Jurado (PP), estaven bé al corrent d'aquests treballs. I, en qualsevol cas, si és cert que els regidors no sabien res, ells, els constructors, no han de pagar les conseqüències de la seva desgovern.

Fonts municipals responen que el fet que aquests regidors veiessin les obres no vol dir que sabessin seves irregularitats i que els mecanismes de control del consistori van detectar els problemes quan van veure que les factures dels constructors no es corresponien amb cap partida pressupostària, que fins fa poc qualsevol regidor del govern podia sol·licitar directament els serveis de la Guàrdia Urbana sempre que no siguen qüestions policials... Ara, arran de tot aquest assumpte, ja no és així.

Les fonts afegeixen que les sospites al voltant de Gómez van sorgir després de l'estiu, després que l'exregidor no donés explicacions clares sobre algunes obres. Després es va produir la denúncia per extorsió.

Segons aquesta denúncia, un enregistrament provaria que un coordinador de districte destituït, entre altres coses, va oferir com pis social, en nom de Gómez, un que no ho és. Una de les factures que ara reclamen els constructors respon a uns treballs en aquest immoble.

El grup municipal d'ICV-EUiA ha demanat la constitució d'una comissió d'investigació sobre aquestes obres, i el PSC i CiU no ho veuen malament encara que no volen solapar les seves indagacions amb les de Antifrau. A més, després de l'experiència de l'última comissió d'investigació sobre les col.lectes coactives de la Guàrdia Urbana als negocis d'immigrants -enmig d'un greu assetjament denunciat per tota la comunitat estrangera-, temen que serà un esforç inútil.

http://barcelones.sirius.cat/2012/12/el-pp-de-badalona-deu-600000-euros-en.html