Bustos declara durant sis hores i diu que en surt 'reconfortat'

El batlle de Sabadell, Manuel Bustos, ha declarat des d'ahir a les sis de la tarda fins a qurts de sis de la matinada, citat pel jutge que investiga el cas Mercuri sobre presumpta corrupció urbanística. Bustos ha sortit del jutjat dient que se sentia 'reconfortat' per haver-se pogut defensar i que tenia la consciència tanquil·la. Sis hores abans, quan va entrar al jutjat, hi va haver tensió entre un grup de veïns que l'escridassava i un altre que l'ovacionava.
'Ni jo ni el seu equip municipal no hem participat en cap trama de corrupció ni en el cobrament de cap comissió'. Bustos, que ha sortit del jutjat somrient. Durant la declaració al jutge, s'ha 'esplaiat' i això l'ha fet marxar 'reconfortat' per poder haver 'aclarit' els dubtes sobre la gestió, segons que ha dit. 


Bustos és acusat de tràfic d'influències i d'omissió del deure de perseguir delictes. Ara per ara, no ha estat pas encausat pel delicte de suborn. També han estat encausats en la trama vallesana el seu germà, Francisco Bustos, regidor d'Espai Públic, i l'esposa del batlle, Montserrat Costa; la batllessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i el tinent batlle de Sabadell Joan Manau.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac ja va declarar abans-d’ahir i va dir que no havia contractat mai ningú il·legalment a l'ajuntament. És en relació amb aquesta qüestió que també s'investiga el secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, a qui el partit ha suspès temporalment el càrrec. La fiscalia sospita que Fernández va recomanar la col·locació de Carmina Llumà, i que el procés de contractació fou irregular.

La dona de Bustos, Montserrat Costa, que també és cap de gabinet de la batllia de Sabadell, ja va declarar ahir a la nit. Va dir: 'Jo personalment, i tots nosaltres, tenim la consciència molt tranquil·la.'