El R.U. "perd" documents de l'època colonial que revelen els seus genocidis

Les autoritats britàniques reconeixen haver perdut milers de documents classificats, pertanyents en la seva majoria a l'època colonial del Regne Unit a Àfrica i Àsia. Aquests documents, traslladats recentment al país europeu, han desaparegut i el Govern assegura haver perdut el seu rastre, encara que es presumeix que simplement els ha fet desaparèixer per evitar que es reveli informació contraproduent i incriminatòria per al Regne Unit sobre els múltiples genocidis perpetrats en el seu imperi.
En aquest sentit, el ministre de l'Oficina d'Afers Exteriors i de la Mancomunitat, David Lidington, ha informat que l'Estat britànic desconeix la localització actual d'unes 170 caixes de carpetes traslladades a Londres, capital del país, des de les antigues colònies britàniques, segons RT.

D'acord amb els historiadors, aquests arxius d'alt perfil contenien informacions secretes i de gran valor, per la qual cosa les autoritats del país van preferir amagar-los després que tota la sèrie fos desclassificada, ja que probablement revelarien un gran nombre de crims comesos pels britànics.

Lidington també ha afegit que hi ha certa evidència que els informes secrets sobre l'administració colonial a Singapur van ser destruïts en revisar els arxius de correus el 1990.

Aquest succés ocorre després que una selecció de carpetes sobre Kenya, al sudest d'Àfrica, desclassificada anteriorment, desprestigiara el R.U. en revelar els grans abusos comesos per l'imperi colonial contra la població civil i els reclusos de les presons.

El Regne Unit és prou conegut per la seva història colonial i les violacions comeses en aquestes èpoques en tot el món, per exemple: Canadà, Austràlia, l'Índia i els Estats Units, molts d'ells revelades en els seus propis documents oficials, com és el cas de la rebel·lió dels Mau Mau a Kenya o l'anomenada emergència Malaia. Els actuals conflictes internacionals tenen també el seu origen en els estats artificials -separant pobles i nacions arreu el món- que el R.U. va marcar als seus despatxos, en donar-los una falsa independència, mentre els britànics -o els francesos, holandesos i alemanys- es quedaven els recursos naturals i les millors terres com a propietat privada.