Alfon en llibertat

Alfon quedarà en llibertat després de passar gairebé dos mesos a la madrilenya presó de Soto del Real en règim d'aïllament FIES, del qual sortirà aquest mateix dimecres a les tres de la tarda. «La policia ha hagut de lliurar l'informe i han decidit deixar-lo anar. És que no hi havia cap prova contra ell», afirma la seva mare (foto).
Els anunciava per twitter la seva pròpia germana, Pau, amb un tuit en majúscules que deia "deixen anar MEU GERMÀ! PER FI! Alfonso LLIBERTAT! T'ESTIMO GERMÀ!".

A les tres de la tarda d'aquest dimecres, l'únic detingut durant la passada vaga general del 14 de novembre que encara romania a la presó preventiva, podrà reunir-se amb la seva família després de més d'un mes i mig patint aïllament i mobilitzacions exigint la seva sortida de la presó.

Les reaccions no s'han fet esperar. Cayo Lara, coordinador federal d'Izquierda Unida ha dit que "això d'Alfon ha estat un avís a navegants. Una mesura d'escarment per avisar la gent que el Govern pot arribar molt lluny" i ha afegit que "en el full de ruta del PP està que la resistència dels ciutadans a l'austeritat s'ha de reprimir al màxim", i alhora que demanava delegats del Govern" més pudorosos i que s'entretinguin menys jugant amb twitter", ha sentenciat Lara, en referència a les discussions que la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes (PP), ha mantingut durant els passats dies amb diverses persones que exigien la llibertat per Alfonso, entre ells la seva germana Pau.

L'esquerra parlamentària i va exigir la seva llibertat en un acte a les portes del Congrés dels Diputats en què Esquerra Plural, ERC, Amaiur i Compromís acompanyar Elena, la mare del jove detingut.

Cifuentes -que encara té el marit sentenciat per lladre en recerca i parader desconegut, diu- va arribar a mostrar un fotografia en què es veia el material pressumptament confiscat per la policia a Alfonso quan va ser interceptat el passat 14 de novembre prop del portal de casa. Un parell de esprais de pintura, diversos petards i dues ampolles petites amb gasolina, seguit del comentari "q portava quan la policia va detenir la pobra víctima de "Alfonso". Tot mentida i una prevaricació que sembla quedarà com tots els delictes del feixisme, en la total impunitat.

http://noticies.sirius.cat/2013/01/alfon-en-llibertat.html