Carta de Manuel Zelaya pels Assassinats de Camperols


Companys i Companyes, Resistència Nacional, Poble Hondureny.

Escric en aquest moment difícil per als pagesos del MUCA, l'MCA i el MARCA i per a tot el poble hondureny, abatut per la misèria, i la mort que ens han imposat aquest sistema basat en el lucre i sostingut des de les esferes de poder a Washington.

El poble té dret a la defensa, ens ha estat consagrat en constitucions de tots els temps, i ens l'hem guanyat amb el nostre procedir pacífic, però són davant la violència que només els insensats no volen veure.

Es difonen diferents espècies, sobre el meu retorn, alguns fins donen data, sense deixar de banda aquesta lluita, en la qual estem obstinats, no hem de apartar els nostres ulls del lloc del conflicte, d'on realment rau la crisi.

Les accions assassines contra el poble i contra els companys pagesos arreu de la geografia nacional, no poden quedar impunes, en el meu nom i en el d'altres, 187 companys i companyes en el desterrament, demano al poble que s'uneixi sense reserves en suport a la pagesia del baix Aguán i al FNRP.

És un error pensar que la comunitat resoldrà els nostres problemes, el suport d'ells és segurament fonamental, i ho agraïm cada dia, però és la nostra pròpia actitud la que ens portés per camins de justícia; Distreure'ns en interpretacions superficials dels fets, que divulga l'oligarquia per tirar cortines de fum sobre la barbàrie en el baix aigualeixen.

Només ens allunya de la possibilitat de la refundació d'Hondures.Tenim esperances en la recerca permanent de la veritat i de la justícia, però cap poble que vol emancipar aconsegueix la seva llibertat des de la indiferència o la covardia.No podem anteposar judicis equivocats i personalistes a l'obligació històrica de defensar la vida.

No podem acceptar que germans massacrin germans defensant els interessos d'uns pocs terratinents pels atzars del mercat. És imperatiu que procedim a manifestar amb força, i per tots els mitjans, el nostre rebuig al sacrifici i martiri dinternacional el nostre poble, això només és possible amb l'accionar militant, determinat, valent de tots els membres de les organitzacions socials i polítiques que integrin el Front Nacional de Resistència Popular.

Estats Units va fer ahir un comunicat celebrant la massificació de la presència militar a la zona, i fins i tot va tenir la barra d'insinuar que els caiguts no eren camperols. Estic segur que el poble Nord-americà no recolza aquesta política pública de violació flagrant als drets humans, ja que mai ha estat tan evident, l'estratègia de repressió i extermini polític que s'ha emprès a Hondures, contra els ciutadans que defensen el dret inalienable de participar com a li correspon en la vida nacional.

Expresso el meu profund pesar, i la meva solidaritat incondicional amb les famílies dels caiguts en el Tumbadero. De nou se li vol donar tint empresarial a un acte de sang; ¿fins quan haurem de suportar que es assassinin hondurenys en nom de la propietat privada? Aquests són actes covards, que a més els serveixen per a una militarització il.limitada i incontrolada de l'estat; repressió, persecució, assassinats, massacres, són com a part de l'estratègia d'eliminació de l'oposició real al país.

En general, penso que és important tenir sempre en ment on és, les arrels dels nostres problemes, com es sosté i qui és el causant del dolor sense límit que ara ens infringeixen.

Coordinador General del Front Nacional de Resistència Popular
President 2006-2010
José Manuel Zelaya