Ha mort el feixisme a l'Estat espanyol?

per Ciutadans per la República

Un dia com el d'avui, va ser afusellat, per conspiració i rebel•lió militar contra la II República, José Antonio Primo de Rivera (1936) fundador de la Falange Espanyola. El 20N de 1975 va morir Francisco Franco Bahamonde, feixista que portà l'Estat espanyol a la misèria, a l'atràs Econòmic, a l'obscurantisme religiós hi ha la manca de llibertats Individuals i col•lectius durant gairebé 40 anys.

Despres de la mort de Franco semblà que el feixisme s'haguès erradicat per sempre de l'Estat espanyol, però és aixó veritat? És veritat que vivim en un estat sense feixisme? Veiem tristament que no. Actualment estan els fills dels feixistes, tant físics com ideològics, que segueixen el camí dels seus progenitors.

Partits com Falange Espanyola, Moviment Catòlic Nacional, Democràcia Nacional, España 2000, etc. hi ha catalunya ara tenim la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada.

Tots aquests partits segueixen veient l'estat espanyol com una unitat indestructible, única, com si la voluntat dels pobles que formen l'Estat espanyol no poguessin triar sobre el seu futur. Encara ens persegueix el fantasma assassí de l'església catòlica (que va ajudar als feixistes en contra de la república), encara hem d'escoltar atacs rabiosos contra els immigrants, quan milers d'espanyols es van anar a l'estranger a treballar perquè durant la dictadura de Franco no havia treball. És més, en el seu discurs ultraconservador veiem que la dona no té ni el dret de decidir sobre el seu cos; ella, que dóna la vida, ara li volen posar límits y frens als seus drets.

No costa molt recordar que des de fa poc, Manuel Fraga d'Iribarne, presidia la Xunta de Galícia fins al 2005. Fundador del partit Reforma Democràtica, embrió d'Aliança Popular i al seu torn del Partit Popular, el principal partit de dretes a Espanya, va ser un dels pares de l'actual Constitució Espanyola de 1978. Llavors, que Constitució tenim si aquests "pares" són directament, feixistes i traïdors?


A Catalunya, ni a la resta de l'Estat espanyol, no Volem feixistes al parlament ni ocupant Llocs de responsabilitat a govern.

Prohibició dels Partits feixistes.
Expulsió immediata dels feixistes reconeguts del parlament i de Totes les responsabilitats publiques.
Ara i sempre, FORA el feixisme!

Videos del Col.lectiu Republicà del Baix Llobregat: