Acte en record dels 70 nens morts al camp de concentració d'Argelers

Avui dissabte, a les 10h30, tindrà lloc una cerimònia de record als 70 nens que van morir durant els anys 1939-1941 al camp de concentració d'Argelers. L'homenatge és organitzat per l'ajuntament d'Argelers, el CIDER, la Casa de l'Albera i l'associació FFREEE, al cementeri dels espanyols a l'Avinguda de la Retirada a Argelers on es farà una cerimònia, amb el nom de 'Nadal dels Nens. Durant l'acte es repartiran unes decoracions, per posar en l'arbre de Nadal.

Més tard, cap a les 15h30 a la sala de les àguiles de Valmy, Serge Barba donarà una conferència sobre 'l'exode del tresor artístic d'Espanya 1939', on relatarà l'epopeia que va permetre salvar els tresors artístics del Museu del Prado de Madrid, durant la guerra civil espanyola.

Un episodi de la guerra civil poc conegut, i que segons el conferenciant demostra 'que la cultura i l'educació són essencials. És també un homenatge a la República espanyola i a tots aquells que van participar en aquesta acció de protecció, posant en perill la seva vida. Un fet que està vinculat a la història dels republicans, i que és poc conegut'.