Campdevànol: L’alcalde prohibeix als treballadors critiques contra ell o els regidors

El Grup Municipal del PSC de Campdevànol (Ripollès) ha fet públic que l’alcalde, Joan Manso (CiU) a la foto, ha enviat un correu electrònic als treballadors de l’Ajuntament “on els amenaça d’obrir un expedient disciplinari i fins i tot fer-los fora de la feina si critiquen els regidors i el mateix alcalde”. A més, l’advertiment es fa després que Manso hagi tingut coneixement de crítiques d’alguns treballadors “fora del seu lloc de treball”. En un comunicat el PSC diu que aquestes amenaces “coarten la llibertat d’expressió” i titllen l’actitud de Manso “d’abús de poder i autoritarisme”.

Segons el PSC, el mail enviat als treballadors del consistori va arribar el 17 d’octubre, just després que l’alcalde afirmés que comptava amb el suport del comitè d’empresa per retardar la paga de la nòmina del desembre “i que després va resultar ser mentida”, ja que els mateixos representants sindicals van fer un comunicat desmentint-ho. El grup de l’oposició explica que el correu electrònic enviat als treballadors “amenaça” d’obrir expedients disciplinaris i “encara més greu” a fer-los fora de la feina si la gent del poble critica els regidors de l’Ajuntament i la tasca que desenvolupen o si els mateixos treballadors, fora de l’horari laboral, opinen sobre algun tema del consistori parlant-ne malament.

Consultat per EL 9 NOU, Joan Manso s’ha remès al text del comunicat enviat als treballadors. És un text, de caràcter intern, en què s’explica que l’exercici de les tasques laborals suposen complir unes obligacions. Entre les obligacions, s’especifiquen, d’acord amb el reglament del personal, que és una falta molt greu la violació de la neutralitat o de la independència política i greu, l’incompliment del deure de reserva professional. Incomplir-ho, i proliferar insults i crítiques a treballadors i electes, pot ser sancionat com a falta molt greu amb l’amonestació, la suspensió del servei i la pèrdua del lloc de treball.