El PP indulta el seu soci d'UDC condemnat pel cas Treball

El Govern del PP de Rajoy ha indultat també a l'ex secretari general del Departament de Treball Josep Maria Servitje i Dalmau (a la foto amb Pujol), del partit de Duran Lleida (UDC), que va ser condemnat a quatre anys i mig de presó en el cas Treball per desviar fons de la Generalitat a través de la contractació d'estudis inútils. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica avui l'indult de Servitje, al qual s'ha substituït la pena de presó per una ridícula multa de 3.600 euros, al costat de la de l'empresari d'UDC Víctor Manuel Lorenzo Acuña, condemnat a dos anys i tres mesos pel "cas Treball" i a un any i un mes de presó per l'anomenat "cas Turisme". És part del pacte dels corruptes CiU-PP quan no poden manipular la Justícia.
Servitje, que va ser secretari general del Departament de Treball amb el també imputat conseller d'UDC Ignasi Farreres, va ser condemnat per l'Audiència de Barcelona a quatre anys i mig de presó per considerar que va ordir juntament amb Acuña la trama que va permetre el desviament de 7,6 milions de les antigues pessetes de la conselleria mitjançant la contractació d'estudis inútils per part d'empresaris afins.

En la seva disposició, el Govern assegura que ha concedit l'indult a Servitje, acordat en la reunió del Consell de Ministres del passat 17 de febrer, tenint en compte els informes del tribunal que el va jutjar i del ministeri fiscal.

Al costat de Servitje, el Ministeri de Justícia ha indultat a l'empresari d'UDC Víctor Manuel Lorenzo Acuña, excunyat del dirigent del partit Josep Sánchez Llibre, que va ser condemnat pels casos de malversació "Treball" i "Turisme" i estava pendent de complir una pena de dos anys i tres mesos de presó.

Per l'anomenat "cas Treball" va ser també jutjat i absolt l'exconseller de Treball Ignasi Farreres, atès que l'Audiència de Barcelona va considerar en la seva sentència que no estava provat que conegués la "injustícia i arbitrarietat" de les resolucions que va firmar per encarregar els estudis de dubtosa utilitat. És a dir que Farreras, a més de corrupte, és un incompetent que no sap que signa ni paga però els tribunals treballen per a qui treballen.

Per contra, l'Audiència de Barcelona sí va donar per provat que Servitge i Acuña es van posar d'acord per "distreure fons" del departament de Treball mitjançant la concessió de subvencions i la contractació d'informes a través de dues empreses, Gestumer i Socesa, controlades per Acuña.

Segons la sentència, els diners "desviats" pel pagament d'aquests informes els va destinar Acuña en "benefici propi i/o de tercers de qui la identitat no ha quedat revelada". Un magnífic treball policial i de la Justícia que en comptes d'investigar es conforma en reconeixer la seva ignorància, incompetència i inoperativitat.

La sentència considera provat que els vuit informes sobre dret laboral contractats, pels quals es van pagar 7,6 milions de les antigues pessetes, no responien a una "necessitat real" del departament, de manera que es va tractar d'una actuació "totalment aliena al interès públic".

http://noticies.sirius.cat/2012/03/el-pp-indulta-el-seu-soci-dudc.html