Lavrov acusa als mercenaris de torpedinar el pla de Kofi Annan

El ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, ha acusat als grups d'insurgència sirians finançats per les monarquies sunnites de torpedinar el cessament el foc vigent des del 12 d'abril gràcies al pla de l'arranjament de Kofi Annan, l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab: "L'armistici declarat a partir del pla de Kofi Annan, que va rebre suport en el Consell de Seguretat de l'ONU, no acaba de consolidar-se definitivament. En gran mesura, perquè grups armats de l'oposició s'entesten a fer provocacions: realitzen explosions i atemptats, disparen contra edificis i tropes governamentals", ha constatat Lavrov.

Va afegir que "ho fan per avortar el pla d'Annan, causar la ira justa de la comunitat internacional i d'aquesta manera tractar de provocar una intervenció forana".

Va recordar que una resolució aprovada de forma unànime en el Consell de Seguretat exigeix ​​de totes les parts cessar la violència, i que tots els qui són capaços d'influir en el Govern i en l'oposició haurien exercir aquesta influència per l'arranjament del conflicte que, segons l'estimació de l'ONU, ha causat més de 9.000 víctimes des de març de 2011.

"Treballem bàsicament amb el Govern per persuadir-lo que acati estrictament els compromisos concernents al pla de Kofi Annan. També treballem amb l'oposició però en aquesta influeixen en major grau altres estats, dels que esperem una actitud més responsable cap a les obligacions derivades de la resolució del Consell de Seguretat", va dir en referència als sunnites de Qatar, Arabia Saudí i al règim islamista de Turquia que armen i financien als mercenaris.

També va afirmar que últimament hi ha major comprensió de que serà impossible arreglar la crisi a Síria si es fa cas omís de l'opinió de la Xina i Rússia sobre el particular.