Els feixistes moldaus prohibeixen la falç i el martell, símbol del partit majoritari

El parlament de Moldàvia ha aprovat la prohibició del símbol comunista del martell i la falç. Amb el vot a favor dels partits de l'Aliança Europea, la prohibició s'ha el 12 de juliol amb 53 vots a favor, malgrat els comunistes són la primera força del país, els vots dels quals són gairebé els dels altres tres partits.

El Partit de l'Esquerra Europea ha condemnat els atacs a la democràcia a Moldàvia, contra la força majoritària d'aquest país, el Partit Comunista, els símbols identitaris del qual, la falç i el martell, són proscrits i penats per la llei juntament amb tota la simbologia comunista i d'esquerres.

Quan la Llei entri en vigor, el Partit Comunista no podrà fer propaganda amb el seu propi símbol. També es prohibeixen les banderes soviètiques en la celebració del 9 de maig (dia de la victòria de l'Exèrcit Soviètic contra els nazis). Els premis soviètics (descomptes en transport per a veterans de guerra etc) deixaran de tenir validesa.

El secretari general del Partit Comunista moldau, Vladimir Voronin, ha afirmat que la intenció de la Llei és l'eliminació electoral del seu partit i ha avançat que denunciaran la Llei davant el Tribunal Constitucional.

Cal afegir que dels 4 partits amb representació parlamentària, el Partit Comunista és el més votat, arribant la seva representació a ser gairebé com la de la suma dels altres 3 partits. Amb la caiguda de l'URSS el Partit Comunista va ser il·legalitzat, sent refundat el 1994. Aquell mateix any la dreta va intentar integrar a Romania però el poble en referèndum no ho autoritzà.

El 1998 el Partit Comunista fou el Partit més votat, però no aconsegí la majoria reforçada que necessita per governar. La resta de partits formaren un bloc anticomunista que trià govern. El 2001, el Partit Comunista guanyà àmpliament les eleccions, i fou elegit President Vladimir Voronin. El 2005 tornà a ser reelegit i continuà amb les reformes econòmiques. El 2009, els comunistes tornaren a guanyar les eleccions, però l'oposició surtí al carrer al més pur estil de la "revolució taronja". Part del parlament va ser pres i cremat, va ser un intent de cop d'Estat. Després d'aquests successos es repetiren les eleccions, però Voronin no aconseguí formar govern malgrat guanyar-les.

Des de novembre de 2010 fins finals de 2011, Moldàvia va estar sense govern, en no posar-se d'acord l'aliança anticomunista per triar-ne un. A finals de 2011, aconseguiren consensuar un candidat (totalment fora del termini constitucional) i triaren Timofti. Aquest és el govern que prohibeix la falç i el martell.

No és la primera vegada que posen importants traves i criminalitzen al comunisme moldau. En els últims 20 anys ha superat tota mena de persecucions i tot i així segueixen sent el partit més votat. L'actual govern no és legal, en tant que ha estat elegit sense complir escrupolosament la Llei. Els i les comunistes sortiran reforçats d'aquesta persecució, com ja van fer després de la seva prohibició el 1992.


Font:http://noticies.sirius.cat/2012/07/moldavia-prohibeix-la-falc-i-el-martell.html

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.