El responsable de seguretat del Madrid Arena és un neonazi

Els hem vist amb una armilla groga. Sense saber què fer davant una allau humana. Alguns tiraven dels braços per estirar les primeres mans que palpaven. D'altres es posaven les mans al cap, demostrant la seva nul·la formació en la matèria. El seu actual administrador únic, Juan Carlos García Perdiguero, històric líder del grup ultra Frente Atlético, seguidors violents i neonazis descerebrats de l'Atlètic de Madrid. Els encarregats de seguretat no van ser donats d'alta aquesta nit i només van cobrar sis euros per hora. Foto: La col.locada cortesana feixista a Portugal de festa, que paga el poble.
Més d'un, segons els testimonis de la tragèdia del Madrid Arena, asseguren que els "segurates" van 'resoldre' els conflictes que se'ls presentaven intimidant de males maneres. No van distribuir als milers d'assistents a les diferents plantes, i van tancar les portes de sortida de la pista creant un embús que ja ha causat la mort a quatre noies.

Els 75 encarregats de la seguretat interior del Madrid Arena no eren professionals. Cap va ser donat d'alta aquesta nit i només van cobrar sis euros per hora. La seva empresa, Kontrol 34, té com a objecte social l'organització d'esdeveniments, encara que l'organitzador de la macrofesta de Halloween, DivierTT, informés a l'Ajuntament que els treballadors d'aquesta societat s'encarregarien de que dins el recinte s'estigués segur.

Tanmateix, mai han pogut dedicar-se a la seguretat privada. Ho impedeixen els antecedents penals que, entre d'altres, implica al seu actual administrador únic, Juan Carlos García Perdiguero, històric líder del grup ultra Frente Atlético, seguidors violents i neonazis de l'Atlètic de Madrid.

Els antecedents de García Perdiguero recorren dues dècades d'historial policial. El 1987 va ser detingut per la Policia per primera vegada, però és el 1988 quan es fa famós dins dels ultres madrilenys per apunyalar un policia municipal als voltants de l'estadi Vicente Calderón amb un ganivet de 25 centímetres de fulla. L'agent va salvar la vida gràcies a la xequera de multes, però va quedar patent que Perdiguero tirava a matar. Directe al cor.

Al seu costat estaven d'altres set membres del Front Atlètic, alguns menors d'edat, que van aclamar la seva gesta durant el partit Atlètic de Madrid-Atlètic de Bilbao, abans de ser detinguts per les forces de seguretat. Tenia 21 anys i tot un camí delinqüencial per davant. Després van venir múltiples detencions per agressions, robatoris i robatoris amb força. Però va ser el 1996 quan un jutjat andalús el va enviar a presó, recalcant en la seva sentència el caràcter racista i neonazi del delicte.

Atac racista a Sevilla

Era la Fira d'Abril de 1992. L'Atlètic de Madrid viatjava a la capital andalusa per enfrontar-se amb el Sevilla i darrere de l'equip, sempre i a més amb Jesús Gil al capdavant, estan els seus ultres. Allà García Perdiguero juntament amb un altre "camarada" es passeja entre les casetes, fins que fixa el seu objectiu en un negre que venia darrera d'un paradeta. Va començar a insultar-lo i colpejar-lo, fins que dos joves sevillans es van ficar en el seu camí per defensar la víctima. No ho va dubtar. Va tornar a tirar de navalla i de miracle no va acabar amb la vida dels nois.

Segons recorda Eduardo Millán, advocat d'una de les víctimes, "l'agressió va ser brutal". "Gairebé mor una de les persones. No havia passat res semblant per aquí i recordo que el fiscal ha posat èmfasi va buscar una sentència exemplar contra el racisme en aquell cas. Dels dos acusats només ell va ser condemnat, perquè es va aconseguir acreditar que va ser qui va utilitzar l'arma", explica. Quan aquest lletrat sevillà va saber que aquell Perdiguero ha estat l'encarregat d'organitzar la seguretat del Madrid Arena no donava crèdit. "Com poden els que generen inseguretat repartir-la?". La mort de Katia Esteve, Betlem Langdon, Rocío Oña i Cristina Arce, i l'agonitzant estat de Maria Teresa Alonso semblen acreditar que no poden.

Les detencions i ingressos a la presó s'han seguit succeint en la vida d'aquest skin fins al 2008, any en què els jutjats d'instrucció número 2 i número 4 de Madrid van demanar la seva presó preventiva per diferents delictes.

De ultres a homes d'empresa


Als seus més de 40 anys, Juan Carlos García Perdiguero va ser nomenat administrador únic de Kontrol 34 el 31 de juliol de aquest any, tot just mes i mig després de la creació de la societat, encara que va ser publicat al BORME el 27 de setembre.

El seu antecessor en el càrrec, Jesús Maria Álvarez Plaça, és un advocat estretament relacionat amb l'organitzador de la festa, Miguel Ángel Flores, amo de DivierTT. Segons fonts dels cossos de seguretat, "és difícil creure que Flores no conegués la procedència i els antecedents d'aquesta empresa, ja que ha tingut vinculacions amb ells des de fa bastant temps".

Juan Carlos García Perdiguero va ser condemnat a la presó per un delicte racista

Kontrol 34 es va inscriure en el Registre Mercantil el 6 de juny. El seu soci únic, Carlos Manzanares Rodríguez, també és un conegut dels cossos de seguretat per la seva relació amb la banda de Casper, Àngel Suárez Flores, i al món ultra sota el sobrenom que compartia amb el seu germà, Manza.

El seu germà Francisco Javier va ser assassinat el 2001, dins d'una onada de crims que van envoltar a l'organització de Casper, en què també van caure altres membres de la banda com Iván Llorente Liébana, tirotejat el 2002 a Motril o el rei del butron, Joan Miguel Ortega Sánchez, el 2009.

L'última vegada que persones d'aquest grup ultra, encara que sense estar sota les sigles de Kontrol 34, es van veure involucrades en un fet violent, va ser l'assassinat del angolès Ndombele August Diumenges, de 16 anys, el 2002. Esteban Ibarra, president del Moviment contra la Intolerància que va exercir l'acusació popular contra José David Fuertes, un altre skin membre d'aquesta xarxa il·legal de porters de discoteca, recorda que el Totxo, com se li coneix en el món ultra, treballava de "extra de seguretat" aquesta nit a la discoteca Inn de Costa Polvoranca. Va sorgir una baralla entre altre skin i un amic de Ndombele i "El Totxo va intervenir fent servir la navalla i assassinant l'adolescent".

http://noticies.sirius.cat/2012/11/el-responsable-de-seguretat-del-madrid.html